3 tips voor het vervangen van een plat dak

Tip één: kiezen dakbedekking

U wilt uw platte dak vervangen. Maar wat komt hier allemaal bij kijken en waar moet u aan denken? Wij zetten dit voor u op een rijtje. Allereerst moet u nadenken over het kiezen van uw dakbedekking. Dit kan een lastige keuze zijn. Uw dakbedekking moet namelijk tegen meerdere weersinvloeden bestand zijn, zoals:

  • Tocht
  • Sneeuw
  • Water

Daarbij zijn er ook nog verschillende soorten dakbedekking waaruit u kunt kiezen bij het vervangen van een plat dak. Wij hebben er drie voor u op een rijtje gezet:

  • EPDM-dakbedekking. Dit materiaal is van rubber en gaat gemiddeld 40 jaar mee.
  • Bitumen dakbedekking. Bitumen is gebaseerd op aardolie en wordt met een brander aangebracht op uw dak. Een Bitumen dak gaat gemiddeld 25 jaar mee.
  • Pvc-dakbedekking. Een pvc-dakbedekking is uiterst weerbestendig en is in verschillende kleuren te leveren. Een pvc-dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee.

Tip twee: isolatie

Bij de meeste platte daken is het plaatsen van isolatie noodzakelijk. Isolatie levert namelijk een flinke besparing op je energieverbruik. Het is dus het meest efficiënt om te isoleren voordat je nieuwe dakbedekking plaatst. Bij voldoende isolatie is het zelfs mogelijk om een subsidie van de overheid te krijgen.

Tip drie: ga op zoektocht naar de beste deal

Verdiep u in de mogelijkheden wat betreft het vervangen van een plat dak. Een ervaren dakdekker kan u het beste van dienst zijn. Zij zijn gespecialiseerd in reparaties of renovaties. Hierbij is het belangrijk dat uw dak voordelig vervangen kan worden. Vraag daarom een offerte aan om een inschatting te krijgen.

Bent u nieuwsgierig naar andere blogs van ons? Dan kunt u hier een kijkje nemen.

Comments are closed.