Wooninspiratie: een betonvloer met kleur

Een gekleurde betonvloer in huis

Wilt u een nieuwe vloer laten plaatsen? Kies dan voor een betonvloer. Beton is helemaal hip en blijft ook de komende jaren een heuse trend op het gebied van inrichting. Beton is uniek en stoer en vraagt weinig onderhoud. Dit maakt het de ideale vloer voor in huis. En wist u al dat u kleur kunt laten toevoegen aan het betonmengsel? Zo kiest u precies de tint die past bij uw interieur. U leest er meer over in dit blog.

De natuurlijke betonkleur

Beton bestaat uit onder andere zand, cement, grind en water. Het is dus een natuurproduct. En dat maakt beton, net als andere natuurproducten, een tikkeltje onvoorspelbaar. De kleur van een betonvloer kan elke keer verschillen, afhankelijk van het zand dat gebruikt wordt. Zo is het zand uit de Maas bijvoorbeeld iets geler dan het zand uit de Rijn. Dit zie je terug in de vloer. Een standaard betonvloer is dus altijd grijs van kleur. Maar de exacte tint is nooit te voorspellen. Door een kleur toe te voegen aan het beton, kunt u wel zelf kiezen wat de kleur van de vloer wordt.

Een betonvloer met kleur

Laat u een betonvloer in uw woning storten? Dan kunt u zelf de kleur kiezen die het beste bij uw inrichting past. Door kleurpigmenten toe te voegen aan het beton, bepaalt u de precieze kleur van uw betonvloer. Kies voor een unieke kleur, zoals groen, rood of blauw. Of ga voor een meer neutrale tint en kies voor zandkleurige of grijze kleurpigmenten. De kleur wordt in het beton gevlinderd. Hierdoor komt de kleur egaal terug in het beton en slijt het niet.

Bent u nog niet helemaal overtuigd door de gekleurde betonvloer? Doe dan nog meer inspiratie op met onze blogs over laminaat of PVC-vloeren.

Comments are closed.