Geef een unieke draai aan hout in uw interieur

Hout in elke woning

Van meubels tot vloerbedekking, er zijn ontzettend veel manieren om hout te verwerken in uw woning. Het is dan ook niet zo gek dat er een bijna geen woning geen houten elementen te vinden zijn. Hout is ook nog steeds ontzettend trendy. Nu is de Scandinavische inrichting ontzettend populair, wat betekent dat vooral licht hout veel gebruikt wordt. Maar wilt u hout op een meer unieke manier in uw woning toepassen? Bijvoorbeeld met houten wandbekleding? In dit blog geven we tips hoe u dit voor elkaar kunt krijgen.

De natuur mag naar binnen

Natuurlijkheid en duurzaamheid passen erg bij de laatste trends van dit moment. Elementen hiervan zijn dan ook in ontzettend veel woningen terug te zien. De natuur mag als het ware naar binnen gebracht worden. Zo zijn er steeds meer mensen die planten een essentieel onderdeel maken van hun inrichting. Dit is een van de makkelijkste manieren om buiten naar binnen te halen. Maar hiervoor kan ook gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen, zoals hout.

Houten vloeren, meubels en accessoires

Er zijn veel verschillende manieren waarop u hout terug kunt laten komen in uw woning. Zo kunt u natuurlijk een parket- of laminaatvloer leggen. Ook heeft u op het gebied van houten meubels veel te kiezen. Onze tip is om te gaan voor licht hout. Het maakt de kamer ruimtelijker, en geeft een frisse uitstraling. Bovendien kunt u het met elke gewenste kleur combineren. Donker hout is bijvoorbeeld een stuk moeilijker te stylen met donkere kleuren, omdat het de ruimte somber maakt. Licht hout kunt u goed combineren met een mooie donkere kleur, maar ook met lichte (pastel) tinten.

Houten wandbekleding

Bent u op zoek naar een manier om hout op een echt originele manier toe te passen in uw woning? Dan gaat u voor wall cladding. Dit zijn een soort lappen waarop hout bevestigd is. Die worden als behang tegen de muur geplaatst. Kies ervoor om een muur als accentmuur met dit hout te bekleden, en het geeft de ruimte direct een moderne, natuurlijke uitstraling. Het is een echte eyecatcher!

Heeft u nog tips over het verwerken van hout in een inrichting die u met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op! Wij horen graag van u.

Comments are closed.