Geef je terras een make-over!

Klaar voor de zomer

Ben jij helemaal klaar met de kou van de winter en kun je ook niet wachten totdat je in de zomer weer lekker buiten kan zitten? Kom dan alvast in de stemming en zorg ervoor dat je terras helemaal klaar is voor de zomer. Dat doe je bijvoorbeeld met leuke nieuwe accessoires, mooie bloemen en planten en een nieuw terrasscherm. In dit blog vertellen we meer.

Kies een stijl

Voordat je begint met het stijlen van je nieuwe terras, moet je natuurlijk wel even stilstaan en bedanken wat je precies wilt. Het is altijd slim om te kiezen voor een bepaalde stijl. Erg populair zijn tegenwoordig de Scandinavische stijl (wit, grijs en zwart wordt gecombineerd met pasteltinten, en bamboe en rotan zijn de materialen die gebruikt worden) en de bohemian stijl (kleurrijke kussens, vrolijke stoffen, borduursels en verweerd hout). We raden je ook aan om een moodboard te maken. Dit kun je gebruiken bij je inrichting.

Potten en plantenbakken

Wat past er nu meer bij een terras dan planten?! De keuze voor de potten en plantenbakken op het terras is dan ook heel belangrijk. Die zorgen namelijk voor een eigen stijl. Je kunt voor een paar grote blikvangers kiezen, of juist meerdere kleine potten bij elkaar zetten. Kies voor planten die horen bij de stijl die je voor je terras uitgekozen hebt. Om de voorbeelden van de Scandinavische en bohemian stijl nogmaals te noemen, bij de Scandinavische stijl staan grassen erg mooi, terwijl bloemen juist voor de bohemian stijl heel geschikt zijn.

In de schaduw onder het terrasscherm

Hoewel je nu, in de koude wintermaanden, wellicht alleen aan warmte en zon kunt denken, is het toch echt belangrijk om rekening te houden met verkoeling. Kies daarom voor een stijlvol terrasscherm, zodat je straks lekker in de schaduw kunt zitten. Dat ga je in de steeds warmer wordende Nederlandse zomers zeker nodig hebben!

Ga jij ook aan de slag met een make-over voor je terras? Waar begin jij mee? Laat het ons weten via het contactformulier.

Comments are closed.