Tips voor het behandelen van natuurstenen vloeren

Tips voor het behandelen van natuurstenen vloeren

3 tips voor het behandelen van natuurstenen vloeren

Heeft u een natuurstenen vloer in huis? Of overweegt u deze te nemen? Dat begrijpen wij maar al te goed, want natuurstenen vloeren geven veel sfeer in een huis. Daarbij heeft u de keuze uit veel verschillende soorten, zoals leisteen, graniet en marmer. Als u een mooie vloer van natuursteen uitgekozen heeft, is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Want alleen dan blijft de vloer lang mooi. Maar er zijn ook een aantal behandelingen die u kunt laten doen op het natuursteen, zodat de vloer langer meegaat. In dit blog geven wij u hier 3 tips voor.

Tip 1: natuurstenen vloer slijpen en polijsten

Een natuurstenen vloer slijpen en polijsten, is verstandig als uw vloer dof geworden is, er vlekken of krassen op zitten of de vloer ongelijk is geworden. Met een diamant wordt er een heel dunne laag marmer van de vloer geslepen. Hierdoor zullen ongelijkheden tussen tegels weggeslepen worden en heeft u weer een gladde vloer. Vervolgens zullen de krassen verwijderd worden en wordt de vloer naar de gewenste glans geslepen. Uw natuurstenen vloer ziet er weer uit als nieuw.

Tip 2: een glanzende vloer met steenglansbehandeling

Wilt u dat de doffe plekken en loopplekken in uw marmeren vloer weer op glans gebracht worden? Dan kunt u het best een steenglansbehandeling laten doen. Na deze behandeling met een speciaal poeder wordt de toplaag weer glanzend, harder en minder dampdoorlatend. Krasjes zijn niet meer te zien.

Tip 3: laat natuursteen impregneren

Een behandeling die zeer aan te raden is bij natuurstenen vloeren, is impregneren. Bij het impregneren van de vloer worden de kleur en diepte van de natuurstenen tegels geaccentueerd. Ook zorgt impregneren ervoor dat de vloer makkelijker te onderhouden is. Als u een natuurstenen vloer in huis neemt, zorg er dan voor dat u deze na een slijpbehandeling laat impregneren om zo lang mogelijk van een mooie natuurstenen vloer te kunnen genieten.

Bent u geïnteresseerd in meer blogs van ons? Klik hier voor een overzicht.

Comments are closed.