Wat kan ik op mijn bord verwachten in 2017?
Het jaar 2017 belooft een jaar te worden met heerlijke gerechten en natuurlijk nieuwe foodtrends. Maar wat kunnen we precies verwachten op culinair gebied? Wij vertellen je hier wat de vier grootste voedseltrends zijn van 2017. Maak je kaasplanken maar vast gereed, want 2017 heeft onder andere vegan kaas en ander healthy food voor je in petto.
De gezonde voedsel trend zet zich voort
Gezond voedsel is nog steeds booming in de culinaire wereld. Ook in 2017 zien we de healthy food stroming terug, onder andere in de vorm van groente- en fruitsapjes. In heel Nederland duiken nieuwe en hippe juicebars op. We kunnen geen genoeg krijgen van de nieuwe smaakcombinaties die ons worden voorgeschoteld. Een voorbeeld van een aantal vernieuwende smaken zijn sapjes van suikerriet of houtskoolsap. Ben je toch meer van de ‘gewone’ fruit- en groentesapjes? Ook dan kan je nog steeds aan je trekken komen, want smaken als kiwi en sinaasappel zijn ook nog steeds niet uit. Een andere hippe trend die we ook al in 2016 zagen is de Poké Bowl. Als je dacht dat hiermee de rood met witte bal wordt bedoeld waarmee je Pokémon vangt, dan heb je het mis. De Poké Bowl is doorgaans een kom met verse rauwe vis, rijst en een aantal toppings die je zelf kunt kiezen. Ook dit gerecht sluit aan op de healthy food trend die we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen.
Vegan food is hip en happening
Al een aantal jaren zien we een opmars van mensen die zich storten op de vegan manier van leven en eten. Ook in 2017 zien we aantal foodtrends die daar op voortborduren. Een van de eerste in het oog springende vegan producten is vegan kaas. Zet een van je kaasplanken maar vast klaar, want vegan kaas is soms niet meer van echte kaas te onderscheiden. Naast vegan kaas, zijn er natuurlijk ook veel andere vegan hapjes waar je je kaasplanken mee zou kunnen vullen. Hieronder een drietal favorieten op een rij:
- Zeewierchips
- Bruschetta
- Wrapjes met avocado en hummus
Bijzondere kazen
Is vegan kaas voor jou toch een stapje te ver? Ook van ‘gewone’ kaas bestaan er steeds meer nieuwe variaties die het proberen waard zijn. Zo zien we kazen die gerijpt zijn op unieke kaasplanken van speciaal geselecteerd Noord-Europees vurenhout. De aandacht en vaardigheid waarmee deze kazen bereid zijn op deze bijzondere kaasplanken, proef je door in de smaak. Benieuwd naar hoe deze duurzame kaasplanken geproduceerd worden? Lees hier meer over de productie van kaasplanken.
Tagged: Culinair, Eten, Food, Foodtrends, Trends
Geef een reactie