Vitamine C test

Waar vind ik de best geteste vitamine C?

Vitamine C is erg belangrijk voor ons. We maken het zelf niet aan. Daarom zijn we voor onze vitamine C-voorziening afhankelijk van onze voeding. Krijgen we niet genoeg vitamine C via onze voeding binnen? Dan kunnen we vitaminesupplementen slikken ter aanvulling. Er zijn veel verschillende soorten Vitamine C supplementen. Hoe weet u nu welke de beste is? Wij hebben hier het antwoord op. Want in dit blog gaan we het hebben over de best geteste vitamine C, de Ester-C vitamine. Lees er hier meer over.

Wat doet vitamine C?

Waarom is vitamine C belangrijk voor ons? Dit is om meerdere redenen. Zo ondersteunt Vitamine C het immuunsysteem, draagt het bij aan een normale energiestofwisseling, helpt het vermoeidheid te voorkomen, levert het een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade, heeft het een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan een normaal psychologisch functioneren. Maar ook om onze bloedvaten, botten, tanden, huid, ons tandvlees en ons kraakbeen in een goede conditie te houden, is vitamine C nodig.

Voordelen van Ester-C

Als u vitaminesupplementen wilt innemen om uw vitamine C tekort aan te vullen, raden we u aan om Ester-C vitamine te nemen. Dit is namelijk de best geteste vitamine C. Ester-C heeft een aantal voordelen ten opzichte van ‘gewone’ vitamine C. Namelijk:

  • Ester-C wordt tweemaal zo snel in het bloed opgenomen
  • Ester-C blijft tweemaal zo lang in het bloed aanwezig
  • Ester-C leidt tot een hogere vitamine C-spiegel in het bloed
  • Ester-C verbetert de opname van vitamine C in bijvoorbeeld de witte bloedlichamen en blijft daar langer aanwezig
  • Ester-C zorgt voor een viermaal lagere oxalaatuitscheiding via de urine
  • Ester-C is niet schadelijk voor het tandglazuur
  • Ester-C wordt zelfs bij gebruik van grote hoeveelheden goed door de maag en darmen verdragen
  • Het verlies van ascorbaat via de urine is maar liefst zesmaal zo laag

Wilt u graag meer blogs van ons lezen? Klik dan hier.

Comments are closed.