Wat doet een beveiligingsbedrijf?

Een professioneel oogje in het zeil houden

Overweegt u een beveiligingsbedrijf in te schakelen om uw bedrijf professioneel te laten beveiligen? Dan is het zeer legitiem dat u zich eerst goed afvraagt wat een beveiligingsbedrijf allemaal voor u doet. U kunt uw bedrijf op vele manieren laten beveiligen. We lichten hieronder 3 takken van sport uit waarvoor u onder andere kunt kiezen. Dat zijn alarmopvolging, objectbeveiliging en mobiele surveillance.

Alarmopvolging

Een bedrijf dat zorgt voor alarmopvolging voor uw kantoor regelt dat uw bedrijf wordt aangesloten bij de lokale alarmcentrale. Wanneer er een melding binnenkomt, zorgen zij dat iemand bij uw bedrijf langsgaat voor de alarmopvolging. Dit is altijd een ervaren, lokale beveiligingsspecialist. Indien nodig schakelt deze specialist hulptroepen in, zoals politie of brandweer.

Objectbeveiliging

Wat is objectbeveiliging en wat doen objectbeveiligers? Ze verzorgen onder andere toegangscontrole, sluitrondes en voeren algemene controles uit bij uw bedrijf of een bedrijfsverzamelgebouw. Ook loopt de objectbeveiliger brandrondes. Kortom: een object beveiliger houdt u pand nauwlettend in de gaten, zorgt ervoor dat vandalen en geboefte uit de buurt blijven, danwel worden verwijderd. Ook hierbij schalen ze zo nodig op naar de hulpdiensten.

Mobiele surveillance

Door uw beveiliging aan de mobiele surveillance dienst uit te besteden, bespaart u zich veel zorgen. Mobiele surveillanten weten precies wat zij in uiteenlopende situaties moeten doen en hoeft u bij calamiteiten uw bed niet uit. Zo verzorgt de mobiele surveillant onder meer open- en sluitrondes van uw bedrijfspand en eventueel aanvullende controlerondes. Daarnaast wordt mobiele surveillance vaak ingezet voor collectieve beveiliging. Hoe werkt mobiele surveillance? Uw alarminstallatie maakt melding van een ongewone situatie. Een van de centralisten schakelt direct de dichtstbijzijnde mobiele surveillant in om het alarm persoonlijk te verifiƫren. De surveillant controleert zowel de binnen- als buitenkant van uw pand. Uiteraard neemt de surveillant wanneer dit nodig is, contact op met hulpverleners of de politie. Al uw alarmmeldingen komen bij de surveillanten terecht.

Het is aan u in hoeverre u kiest voor bedrijfsbeveiliging. Met bovenstaande heeft u een idee gekregen wat zo’n bedrijf voor u kan doen. Informeer daar dus gerust naar. Wilt u er meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Comments are closed.