Je kristallen opladen: zo doe je dat

Ontladen en opladen van kristallen

Veel mensen halen veel kracht en energie uit de werking van kristallen. Misschien geldt dit ook wel voor jou. Maar ook kristallen kunnen op een gegeven moment ‘vol’ zitten. Dan is het tijd om ze te reinigen, ontladen en weer opnieuw op te laden. Je verwijdert dan de negatieve energie en laadt de steen op met positieve energie. Hoe je dat doet, vertellen we in dit blog.

Reinigen van de kristallen

De eerste stap is om de edelsteen goed te reinigen. Op die manier kun je het kristal ontladen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je de steen onder stromend water houden onder de kraan. Daarna moet je de stenen goed droog deppen. Let er wel op dat de edelstenen tegen water kunnen. Is dat niet het geval, begraaf je kristal dan in een bak met aarde. Op die manier wordt het ook gereinigd. Een andere effectieve manier is om je edelstenen in een kristalbedje van Hematiet te leggen. Hematiet heeft namelijk een reinigende werking en kan de negatieve energie van andere kristallen absorberen.

Het kristal weer opladen

Wanneer je edelsteen helemaal ontladen is, is het belangrijk om hem weer op te laden met positieve energie. De meest effectieve manier om je kristallen op te laden, is door ze in het volle maanlicht te leggen. Dat kan buiten, maar je kunt ze ook prima voor het raam leggen. Zo kunnen ze ook goed het maanlicht absorberen. Dit doe je zo:

  • Wanneer de stenen tegen water kunnen, leg je ze in een schaaltje water in het maanlicht. Leg ze anders zonder water in het maanlicht.
  • Laat de stenen hier de hele nacht staan
  • Dep ze de volgende ochtend voorzichtig droog.

Hoewel het licht van de volle maan het beste werkt, kun je je edelstenen onder elke maan opladen. Of het nodig is, voel je aan de energie van de stenen. Is het positieve effect niet meer zo sterk? Dan is het tijd om ze even te reinigen en op te laden.

Heb jij een andere manier gevonden om de energie van je kristallen op te laden? Laat het ons weten via het contactformulier! Wij horen graag van onze lezers.

Comments are closed.