Sfeervolle buitenverlichting ? Kies voor nostalgische buitenlantaarns

Een nostalgische buitenlantaarn staat prachtig in een klassieke of landelijke tuin. Het geeft uw tuin een exclusieve uitstraling. Bovendien is buitenverlichting, zoals buitenlantaarns en wandlampen, onmisbaar in uw tuin. Met de juiste buitenverlichting maakt u uw tuin nog gezelliger en veiliger.

Voordat u buitenlantaarns en tuinlampen aanschaft, is het belangrijk om de rol van de verlichting te bepalen. U weet dan ook hoeveel lampen en lantaarns u nodig heeft en waar u deze in de tuin wilt plaatsen. Zo kan het zijn dat u meer sfeer of veiligheid in uw tuin wilt.

Meer sfeer in uw tuin

Met een nostalgische buitenlantaarn haalt u het beste uit uw tuin. Hiermee geniet u ook na zonsondergang van uw prachtige plekje. Op een warme zomeravond kunt u langer op uw terras zitten en tijdens een herfst- of winteravond kunt u vanuit uw kamer genieten van uw prachtige tuin.

Buitenverlichting voor meer veiligheid

Als u wilt voorkomen dat u ’s nachts ongewenst bezoek krijgt dan zijn buitenlantaarns en spotlights met bewegingsmelders een zeer goede keuze. Met buitenlantaarns en spotlights kunt u uw looppad of achtertuin verlichten. Dit zal inbrekers ervan weerhouden om bij uw woning in de buurt te komen.

Een buitenlantaarn is functioneel

Nostalgische buitenlantaarns zorgen voor meer sfeer en zijn ook nog eens functioneel. Ze geven meer licht in uw tuin, zodat u ook beter ziet waar u loopt.

Voor de oriëntatie

Buitenlantaarns kunt u ook gebruiken voor de oriëntatie. U kunt de lantaarns langs u tuinpad plaatsen. De weg naar het schuurtje of de achterdeur heeft u dan sneller gevonden. Of plaats een lantaarnpaal naast uw woning met sensor. Deze lamp springt dan gelijk aan zodra er iemand in de buurt komt.

Nostalgische buitenlantaarn aanschaffen?

Wilt u een nostalgische buitenlantaarn aanschaffen? Dan heeft u vaak de keuze uit diverse soorten lantaarns. Zo kunt u onder meer kiezen voor een:

 • Losse lantaarn
 • Eén lichts lantaarn
 • Drielichts lantaarn
 • Vijflichts lantaarn
 • Straatlantaarn

Klassieke tuinlampen, zoals nostalgische buitenlantaarns, zijn vaak gemaakt van kunststof. Het omhulsel is gemaakt van glas of doorzichtig kunststof.

Het type verlichting kiezen

Voordat u een keuze maken, dient u een type verlichting te kiezen. Uw kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lantaarn met een halogeenlamp of een energiezuinige led-lichtbron. Dit vraagt niet veel stroom en is ook nog eens milieuvriendelijk. Voor de tuin is verlichting van 12 volt voldoende. Dit is genoeg om uw tuin sfeervol te maken.

Grip op een lang en gezond leven met Ayurveda

Zet uw gezondheid op de eerste plaats met Ayurveda

Het is vandaag de dag een grote uitdaging om gezond door het leven te gaan. Er liggen vele gevaren op de loer. Teveel zout, suiker en vet, te weinig beweging, teveel prikkels en te weinig tijd voor onszelf. Ayurveda is een oude Indiase traditie waarbij de gezondheid van geest, ziel en lichaam door middel van kruiden, voeding, lichaamsbeweging en geestelijke harmonie in balans worden gebracht. Ayurveda biedt u de mogelijkheid om balans te vinden in ons drukke bestaan en grip te houden op een gezond en lang leven. Bij de specialisten in Ayurveda hebben ze alle informatie over deze gezonde holistische leefwijze en producten die een natuurlijke leefwijze ondersteunen.

Ayurveda, omdat geen mens hetzelfde is

Het geheim van ayurveda zit in het holistische principe dat geen mens hetzelfde is en dat elk individu een eigen lichamelijke constitutie heeft en een individueel bewustzijn. Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze afkomst, aanleg, gedrag, omgeving en door alles wat we zien, horen, voelen en beleven. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans – de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid voor iedereen afzonderlijk.

De 3 dosha’s: beweging, stofwisseling, structuur

Volgens ayurveda zijn er drie basiskrachten die de gehele kosmos, de natuur en ook de mens doordringen: de drie ‘dosha’s’. Deze regelen alle lichaamsfuncties en bepalen het eigen type persoonlijkheid. De individuele verdeling van de drie dosha’s bepaalt de verschillende kenmerken van onze persoonlijkheid, onze voorkeuren en gewoonten, onze zwakke en sterke punten. Als de drie dosha’s in evenwicht zijn, zijn onze lichaamsfuncties 100% topfit en zitten we goed in ons vel. Zijn de dosha’s niet in evenwicht? Dan kunnen ziekten optreden. Ayurvedische geschriften leggen uit met welke eenvoudige maatregelen we de natuurlijke balans van een dosha weer op zachte wijze kunnen herstellen. Zo worden de natuurlijke lichaamseigen genezende krachten versterkt.

De drie dosha’s op een rijtje

 • Vata: het bewegingsprincipe. Bij een evenwichtige Vata voel je je energiek, blij, enthousiast en creatief; de geest is rustig, helder en levendig.
 • Pitta: het stofwisselingsprincipe. Als deze dosha in balans is, geeft deze tevredenheid, energie, welbespraaktheid, een goede spijsverteringskracht, de juiste lichaamstemperatuur en een heldere geest.
 • Kapha: het structuurprincipe. Een evenwichtige Kapha geeft kracht, uithoudingsvermogen, een goed immuunsysteem, geduld en psychische stabiliteit.

Meer informatie over Ayurveda

Denkt u dat u uw leefwijze ook op gezonde manier moet aanpassen volgens het principe van de drie dosha’s uit de Ayurveda? Kijk dan voor meer informatie over de Ayurveda-leefstijl en de producten die je daarvoor kunt krijgen bij de specialisten in Ayurveda.

Plannen om uw huis te isoleren in Arnhem? Lees dit blog!

Uw huis isoleren in Arnhem: waarom?

Uw huis isoleren in Arnhem is een goede en milieubewuste keuze, maar we horen u vragen waarom. En daar geven wij in dit blog graag antwoord op. De redenen waarom u besluit om uw huis in Arnhem te isoleren kunnen verschillend zijn, maar de meeste mensen bekijken het vanuit drie redenen. Dit zijn voornamelijk: het milieu, de kosten, en de toekomst. Op het eerstgenoemde punt komen we later terug. Hoewel dit uiteraard ook belangrijk is, vinden mensen de financiële kant van het plaatje toch ook aantrekkelijk. Stelt u zich eens voor: u heeft een huis gekocht en bent dus net de nieuwe eigenaar van het pand. Vaak is het zo dat deze beslissing niet voor een korte termijn is. Normaliter gaat u voor een langere tijd de woning betrekken. In een geval als dit is het een goede investering om te kiezen voor isolatie van uw huis in Arnhem. Dat scheelt namelijk enorm in de kosten.

Hoe werkt isolatie?

U moet zo denken: isolatie houdt kou buiten en warmte binnen. Althans, in de winter. In warmere dagen is het andersom: warme lucht heeft een minder grote kans om uw huis binnen te dringen en de koude lucht blijft circuleren in uw huis. Als u beslist om uw verwarming aan te zetten, dan betekent dit, dat de kamer warmer wordt. Bij een goede isolatie wordt deze warmte dus binnen in de kamer behouden. Dit zorgt ervoor dat u minder lang en minder vaak de verwarming hoeft aan te zetten. Een verwarming gebruiken in een niet geventileerd huis is als dweilen met de kraan open: zonde van het geld en niet efficiënt.

Verschillende soorten isolatie voor uw huis

Het is zeker niet waar dat er slechts een soort van isolatie bestaat. U heeft bij de meeste professionele bedrijven en isolatiespecialisten een grote keuze aan mogelijkheden. Zo kunt u gemiddeld gezien vaak kiezen voor isolatie van uw:

 • Dak
 • Kruipruimte
 • Spouwmuur
 • Vloer

Het is aan te raden om van te voren navraag te doen bij het desbetreffende bedrijf om er zeker van te zijn dat zij de service in huis hebben die u wenst te hebben. Desgewenst kunt u er ook voor kiezen om een offerte aan te vragen. Hierdoor kunt u van tevoren inzien wat de klus u gaat kosten.

Denk ook aan het milieu

Uw huis isoleren in Arnhem is sowieso een goede investering. Ten eerste gaat het u zeer zeker uiteindelijk geld schelen in uw portemonnee. Omdat de warmte goed wordt vastgehouden binnen uw huis, hoeft u minder warmte te produceren, waarmee u geld bespaart. Maar met het niet produceren van deze warmte is er nog meer waar u goed aan doet: het milieu. Want voor het verwarmen van huizen wordt doorgaans nog veel gas gebruikt. En dat is niet goed voor het milieu. Door te besparen op het gebruik van deze energie zorgt u er dus ook voor dat op den duur schadelijke stoffen minder gebruikt worden.

Plan een afspraak met een specialist bij u in de buurt

Uw huis isoleren in Arnhem is iets dat u niet zo 1-2-3 doet. Het is een verstandige keuze om dit door een expert te laten doen die van reilen en zeilen weet omtrent isolatie van uw huis of woning. Wij adviseren daarom om te zoeken naar een specialist bij u in de buurt. Deze kunt u bereiken met uw vragen en wellicht kan deze u ook advies geven aangaande isolatie van uw huis in Arnhem. Wij wensen u veel succes in uw zoektocht naar de specialist die uw wens omtrent uw huis isoleren in Arnhem kan vervullen.

Een grafsteen laten beletteren of graveren

Het overlijden van een dierbare

Wanneer uw dierbare is overleden, staat u voor allerlei keuzes. Een keuze hiervan is de grafsteen en diens belettering. De juiste keuze maakt een grafsteen uniek en persoonlijk, maar kunt u een grafsteen beter laten graveren of beletteren? In dit blog gaan wij hier dieper op in en komen beide mogelijkheden aan bod. Lees verder en laat u inspireren tot een gedegen keuze.

Een grafsteen beletteren

Bij het beletteren van een grafsteen zijn er vele mogelijkheden in belettering, zoals tekst in aluminium of RVS. De letters worden op de steen aangebracht door hier gaten in te boren en deze met behulp van pennen vast te zetten. Indien u specifiek op zoek bent naar een moderne grafsteen, biedt belettering van RVS een uitkomst. Dit materiaal wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt voor de belettering van grafstenen. Wanneer u liever de keuze maakt voor een chique uitstraling van grafsteen, kunt u het beste kiezen voor aluminium. Dit materiaal biedt vele mogelijkheden en is daarmee populair. U kunt de aluminium belettering in haar eigen zilveren kleur toepassen, maar ook kiezen voor kleuren zoals goud of brons.
Daarbij zijn aluminium letters zeer duurzaam, doordat deze worden geanodiseerd. Een ander bijkomend voordeel is dat de belettering zeer eenvoudig te onderhouden is. Zo bespaart u zowel tijd als geld!

Een grafsteen graveren

U kunt er ook voor kiezen letters in de grafsteen te plaatsen door deze hierin te graveren. Voorafgaand worden de letters eerst in de steen aangebracht, waarop deze vervolgens met verf worden ingekleurd. De letters zullen eerst onder hoge druk in de steen gestraald worden. Een nadelig feit is dat na loop van tijd de verf uit de letters zal verdwijnen. Dit betekent dat u de letters om de zoveel tijd opnieuw in dient te kleuren. Ook kan het weer ervoor zorgen dat de binnenkant van de letters sneller aanslag vertonen.

Conclusie

Het beletteren van een grafsteen levert beduidend meer voordeel op dan het graveren hiervan. De uitstraling is modern en tevens vergt de belettering weinig onderhoud. Met graveren bent u meer tijd en kosten kwijt aan periodiek onderhoud. Wij raden u dan ook aan om, wanneer u voor een duurzaam grafmonument wenst te kiezen, de keuze te maken voor het beletteren van de grafsteen.

Fronsrimpels verwijderen? Kies een cosmetisch arts in Almere!

Een cosmetisch arts in Almere verminderd en verwijderd uw fronsrimpels

Ergert u zich ook aan die fronsrimpels op uw voorhoofd en bent u van plan een cosmetisch arts in Almere of omgeving in te schakelen? Fronsrimpels omvatten de lijnen tussen uw wenkbrauwen die gedurende het ouder worden ontstaan. Deze rimpels zorgen voor een gestresste en een vaak ietwat boze uitstraling, wat door velen als storend ervaren wordt. In dit blog vertellen wij u hoe u fronsrimpels kunt tegengaan en wat een behandeling met botox voor u kan betekenen. Lees snel verder en volg onze handige tips direct op!

Wat kan u doen om fronsrimpels tegen te gaan?

Wellicht denkt u als optie bij het verminderen van uw fronsrimpels als eerste aan niet meer fronsen. Dat is echter niet eenvoudig wanneer u bedenkt dat fronsen veelal vanzelf gaat. Wat kunt u precies doen om fronsrimpels tegen te gaan? U leest het hieronder.

Weet wanneer u fronst

Om fronsrimpels tegen te gaan is het van belang uzelf bewust te zijn van wanneer u fronst. Is dit wanneer u boos bent? Of juist wanneer u verbaasd bent? Uiteraard is het niet heel realistisch dit nauwgezet in de gaten te houden en tegen uzelf te zeggen dat u niet mag fronsen. Echter kan het helpend zijn om meer bij uw fronsbewegingen stil te staan.

Draag een zonnebril

Wist u dat de zon en fel licht van invloed is op het ontstaan van fronsrimpels? Wanneer u de felle zon in gaat, kunt u er daarom ook het beste voor kiezen om een zonnebril te dragen. Ook de zonnebank draagt bij aan het ontstaan van fronsrimpels. Ga hier dan ook niet te vaak onder of vermijd deze indien mogelijk.

Vermijd stress zoveel mogelijk

Stress is een grote factor in het ontstaan van fronsrimpels. Zorg er daarom ook voor dat u stress zoveel mogelijk vermijdt. Heeft u psychische problemen en ervaart u deze problemen als lastig om zelf op te lossen? Overweeg dan om in therapie te gaan. Dit kan veel verlichting geven. Zorg er tevens voor dat u genoeg ontspannende activiteiten onderneemt. Lees een boek, neem een lang en warm bad of laat uw gezicht voorzien van een gezichtsmassage.

Wat kan een cosmetisch arts in Almere voor u betekenen?

U kunt uiteraard ook de overweging maken een cosmetisch arts in Almere in te zetten ter behandeling van uw fronsrimpels. Zoek allereerst uit of uw arts BIG-geregistreerd is. Zo weet u zeker dat de arts de nodige kennis en vaardigheden in huis heeft om uw behandeling tot een gewenst resultaat te brengen. Gedurende uw behandeling zullen de fronsrimpels geïnjecteerd worden met botuline toxine. De spieren in uw fronsrimpels trekken samen, waarop u een stuk minder ongewenste bewegingen zult maken. Uiteindelijk zullen uw rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. De hoeveelheid botox wordt door de arts met zorg samengesteld en via kleine prikjes in uw fronsrimpels geïnjecteerd. Vaak ziet u de resultaten al na twee weken, waarop het effect drie maanden blijft aanhouden. Wenst u voorgoed van uw fronsrimpels verlost te zijn? Ga dan snel op zoek naar een professionele cosmetisch arts in Almere!

Geef uw inboedel een tweede leven

Woningontruiming een stuk makkelijker maken?

Het is nooit een pretje om uw woning of kantoor uit te moeten. Welke reden u ook heeft om het pand te verlaten: het heeft een grote impact op u en uw omgeving. Zeker wanneer het gaat om een grote inboedel. Niet zelden heeft degene die zijn of haar huis of kantoor wordt uitgezet, niet de beschikking over materiaal om meteen een oplossing te bieden voor het opslaan of verplaatsen van meubilair en andere inboedel. In dit blog leest u tips over hoe u door middel van opslag en opkopen van uw huisraad kunt denken over het schenken van een tweede leven aan uw spullen.

Goede doelen

Wat dacht u bijvoorbeeld van goede doelen? Zo kunnen verschillende instellingen gebruik maken van het meubilair of bijvoorbeeld elektronische apparatuur waar u nu geen ruimte meer voor heeft. Zo gaan bijvoorbeeld meubels naar een kringloopwinkel bij u in de buurt. Of wellicht is er een tweedehandskledingzaak waar uw overbodige kleding naar toe kan. Zo hoeft u deze inventaris niet te (laten) vernietigen, maar kunnen er nog andere mensen blij mee gemaakt worden.

Een veiling biedt opties

Heeft u bijvoorbeeld veel antieke producten of excentrieke curiosa tussen uw inboedel zitten? Dan kan gekeken worden naar een coöperatie met veilinghuizen. Het zou zonde zijn als deze zaken naar de stort zouden worden gebracht. Zo kunnen deze goederen geveild worden en vinden zij daarmee ook direct een tweede leven. De opdrachtgever is vaak degene die hierbij de eventuele opbrengst zal verdienen.

Schakel een opkoper in

Een andere optie waarmee geld gemoeid is, is de opkoper van een inboedel. Deze komt kijken naar uw inboedel en doet onderzoek naar eventueel bruikbare producten en items van waarde. Zo kunnen bijvoorbeeld ook hier antieke meubels opgekocht worden, alsmede mogelijke hot items: producten die door een speciale doelgroep verzameld worden. Vaak wordt er van u gevraagd een foto te nemen van uw inventaris. Zo kan de opkoper op voorhand al beslissen of deze het waard vindt om fysiek naar uw inventaris te komen kijken. Is dat het geval, dan zal hij of zij langskomen en wordt uw gehele inboedel getaxeerd. De opbrengst die hieruit ontstaat zal over het algemeen direct aan u worden uitbetaald.

Kijk naar uw lokale ontruimingsdienst

Er zijn dus verschillende opties om uw inventaris een tweede leven te schenken. Het is vrij lastig om precies op de details in te gaan van alle mogelijkheden. Dat verschilt namelijk per ontruimingsdienst. Waar het ene bedrijf wel rekening houdt met een tweede leven, kan een andere dienst bepalen direct over te gaan op levering aan de stort. Ga daarom altijd goed na met welke ontruimingsdienst u in zee gaat, om een zo goed mogelijke bestemming voor uw huisraad te verwezenlijken.

Een landelijke eetkamer creëren? Wij vertellen hoe!

De landelijke eetkamer, populair en stijlvol

De landelijke eetkamer wint snel aan populariteit. Dit komt doordat de lichte kleurstellingen in bijna elk interieur toe te passen zijn. Hoe klein of groot uw budget ook is, ieder kan een landelijke eetkamer realiseren. Bent u benieuwd hoe u dit zelf kunt doen? Of wenst u advies van een ware specialist? In dit blog hopen wij u al enige inspiratie te kunnen geven voor uw landelijke eetkamer. Lees snel verder en ontdek meer!

De basis van de landelijke eetkamer

Landelijke woningen staan erom bekend diverse materialen met elkaar te combineren. Als basis van een landelijke eetkamer wordt veelal hout gebruikt. Des te ruwer het hout is, hoe landelijker het geheel oogt. Zeker met een houten onderstel. Combineer het hout in de eetkamer met stoffen meubels, zodat het geheel een warme uitstraling krijgt. Een landelijke eetkamer valt ook perfect te combineren met andere stijlen. Bij een klassiek interieur staat een landelijke eetkamer werkelijk prachtig. Ook de stoelen rondom de eettafel mogen niet vergeten worden. Zorg voor leren of stoffen stoelen in uw eetkamer. Denk aan stoelen in Chesterfield stijl. Indien u een meer luxueuze uitstraling wenst, kunt u ook kiezen voor suede stoelen. Om uw tafelgerei op te bergen, zijn een buffetkast of winkelkast zeer geschikt. Zorg dat uw kasten ook bij de rest van uw interieur passen. Geef uw landelijke eetkamer vervolgens een twist door eigen accessoires op de kasten te plaatsen.

Meer sfeer? Accessoires!

Accessoires zorgen ervoor dat uw landelijke eetkamer nog meer sfeer heeft, want een gezellige sfeer is toch het belangrijkste? Zet daarom kaarsen op verschillende hoogtes of maak gebruik van sfeervolle kandelaren voor een speels effect in uw eetkamer. U kunt ook een metalen schaal op uw tafel zetten en naar het seizoen aankleden. Denk aan een aankleding met bloemen of kaarsen.

De juiste verlichting

De juiste verlichting kan veel doen voor de uitstraling van uw landelijke eetkamer. Wat dacht u van een grote, sfeervolle lamp boven uw eettafel? Heel typerend voor de landelijke woonstijl. Ook de soort verlichting van de lamp is van groot belang. Zorg dat de kleur van uw belichting past bij de rest van de belichting in uw woning. Maak de keuze voor warme verlichting. Zo oogt uw eetkamer gegarandeerd sfeervol!

Laat u adviseren door een specialist

U heeft zojuist gelezen hoe u uw eetkamer omtovert tot een sfeervolle, landelijke eetkamer. Wilt u meer inspiratie op doen of wenst u vrijblijvend advies? Bezoek dan eens een specialist en laat u adviseren omtrent de ideale producten voor uw nieuwe eetkamer. Wij wensen u veel succes bij het realiseren van uw landelijke eetkamer!

Een unieke uitstraling in uw woning? Kies voor antieke radiatoren

Antieke radiatoren

Alles wat antiek of vintage is, raakt weer in de mode en ziet u meer en meer terugkomen in het moderne interieur. Zo geldt dit ook voor antieke radiatoren. Een antiek product geeft niet enkel een mooi aanzicht aan uw woning. Door te kiezen voor antieke radiatoren, kiest u tevens voor een duurzaam product. Dit komt ook het milieu ten goede, omdat u niet kiest voor een nieuw geproduceerd exemplaar. Er zijn vele webshops waar u unieke antieke radiatoren kunt vinden. In dit blog leest u meer over de soorten antieke radiatoren en hoe u deze kunt combineren met uw interieur.

Antieke radiatoren in vele soorten en maten

Antieke radiatoren zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een beschilderde radiator? Of u nu een radiator in een blauwe, roze of bordeauxrode kleur wenst, u heeft in vele webshops een ruime keuze. Laat uw antieke radiator naar wens beschilderen of kies voor een standaard model. Een zwarte kloosterradiator is ook een mooie optie wanneer een witte kloosterradiator minder bij uw interieur past. Indien u op zoek bent naar een antieke radiator, heeft u de keuze uit art deco radiatoren, spijlradiatoren, kloosterradiatoren en gietijzeren bloemradiatoren. Vaak kan uw antieke radiator voor u gerestaureerd, getest en doorgespoten worden. Ook kan deze bespoten worden in uw favoriete kleur. Wat zijn uw wensen voor uw antieke radiator? Bespreek uw wensen met uw leverancier en ontdek de vele mogelijkheden.

Een duurzame keuze

Met een antieke radiator heeft u een luxueus en uniek product in uw woning. Ook draagt u bij de aanschaf hiervan een steentje bij aan een beter milieu. Worden oude radiatoren daarentegen omgesmolten, dan komen er vele broeikasgassen vrij. Stel dat er 100 kg ijzer gesmolten wordt, betekent dit dat er voor 44 kg aan broeikasgassen de lucht in zal gaan. Voor het omsmelten van oude radiatoren worden tevens veel recyclebare materialen gebruikt. Met deze inzichten is het toch veel beter om antieke radiatoren te restaureren en een nieuw leven te geven? Kies daarom in plaats van voor een nieuw geproduceerde radiator voor een antieke radiator. Uw woning krijgt hiermee gegarandeerd een hippe, frisse uitstraling en u helpt het milieu ook nog eens een handje. Hoe geweldig is dat!?

Alles over klassieke buitenlampen

Ga voor nostalgische tuinverlichting

Bent u op zoek naar fraaie klassieke buitenlampen voor uw tuin? Heel logisch, want klassieke of nostalgische verlichting is misschien wel de sfeervolste manier om uw woning, oprit, tuin of terras te verlichten. Maakt u de keuze voor klassiek? Een uitstekende beslissing. Buitenverlichting geïnspireerd door al lang vervlogen tijden is helemaal in. Maar weet u ook al of u gaat voor hanglampen, wandlampen, staande lampen, lantaarns en/of lampen voor de veranda? U ziet, ook binnen de klassieke tuinverlichting bevindt zich nog veel variatie. Een (web)winkel met een veelzijdig assortiment zou u dan ook goed op weg kunnen helpen. Lees verder en ontdek meer over klassieke buitenverlichting.

Welke soort klassieke buitenverlichting past bij u?

Nostalgische, klassieke buitenverlichting zijn er in vele soorten en is op talloze manieren toepasbaar. Waar velen gelijk aan denken bij klassieke tuinverlichting, zijn wandlantaarns of lantaarnpalen. Een veel betere keuze dan een lantaarnachtige lamp om uw woning en tuin een nostalgisch karakter te geven bestaat waarschijnlijk niet. Andere lampsoorten waarmee u uw woning op een vernuftige manier van een klassiek tintje kunt voorzien, zijn nautische lampen, maritieme gevelverlichting en meer landelijke koetslampen. Bovendien bestaan er nog diverse andere soorten gevelverlichting die op allerlei manieren toe te passen zijn. U ziet, binnen de klassieke tuinlampen zijn de combinatiemogelijkheden uiterst divers. Maak de juiste keuze en ervaar vervolgens hoe bezoekers van uw woning worden betoverd door uw klassieke verlichting.

Voor welke materialen kiest u?

Voor klassieke tuinlampen kunnen verschillende soorten materialen worden gebruikt. Uiteraard kan de materiaalsoort van invloed zijn op de keuze van uw favoriete buitenlamp. Een magnifieke lantaarnkap, potentieel pronkstuk voor elke tuin, is meestal gemaakt van brons of koper. Niet zelden is de wandsteun (bij wandlantaarns) van aluminium. Scheepslampen zijn vervolgens vaak vervaardigd uit messing of massief nikkel, wat materialen zijn die bekend staan om het weinige onderhoud dat deze behoeven. ‘Algemene’ gevelverlichting bestaat vaak uit duurzame aluminiummaterialen. Bij een gespecialiseerde winkel kan men u er zeker meer over vertellen. Vaak genoeg zult u dan ook merken dat u zelf iets kunt samenstellen, zowel qua lampsoort als materiaaltype.

Kom in actie!

Het is zeer goed voor te stellen dat klassieke tuin- of gevelverlichting iets voor u is. Heeft u deze beslissing inmiddels ook genomen? Heel goed. Dan is het tijd om bij speciaalzaken online of bij u in de buurt inspiratie op te doen. Laat u adviseren door een expert en kies voor de meest passende klassieke buitenlampen voor bij uw woning!

Het juiste bed voor uw kind

Op zoek naar de juiste kinderbedden?

Heeft u meerdere kinderen, behoefte aan een kantoor aan huis, maar geen kamers meer over? Wat dan te doen? Wij vonden de oplossing in stapelbedden! Toen we dit melden aan andere ouders, werden er nogal wat wenkbrauwen opgetrokken. Een stapelbed, was dat iets niets voor in een arm huishouden? Omdat er te weinig ruimte is elk kind een aparte slaapkamer te geven? Zorgt een stapelbed er niet juist voor dat beide kinderen niet slapen, maar voortdurend met elkaar blijven kletsen, spelen of vechten? En bestaat er geen gevaar dat kinderen uit een stapelbed kunnen vallen? Om al deze fabels weg te nemen, hebben wij dit blog geschreven. Lees hier de waarheid achter stapelbedden!

Ontdek de voordelen van stapelbedden

Stapelbedden bieden enorm veel voordelen. Zo zijn ze kortweg gezegd ruimtebesparend, ze zorgen ervoor dat uw kinderen socialer, leniger én creatiever worden én ze vormen een ware eye catcher in elke kinderkamer. Maar laten we bij het begin beginnen. Wij beantwoorden graag de fabels die we hierboven voorbij lieten komen. Staan stapelbedden voor een armoedig huishouden? Integendeel. Stapelbedden zijn tegenwoordig juist enorm hip en trendy! Denk aan een boomhut-stapelbed, een stapelbed als een brandweerwagen of stapelbedden in de vorm van de welbekende Engelse, rode dubbeldekkers. Een kinderkamer met zo’n bed erin is niet pauperig, maar juist heel erg leuk!

Laat uw kinderen spelenderwijs samenwerken

Een kamer delen met een broertje of zusje betekent rekening houden met elkaar. Wil de één gaan slapen, terwijl de ander nog aan het spelen is? Dan wordt het spelletje netjes wat eerder opgeborgen. Ook zorgt het ervoor dat de kinderen dichter bij elkaar komen. Er worden geheimen gedeeld, dagen worden met elkaar doorgenomen en er worden leuke plannen gesmeed. Al deze voordelen verdwijnen als elk kind een afzonderlijke kamer heeft. Tot slot de laatste fabel: dat stapelbedden gevaarlijk zouden zijn. Ook dit is niet waar. Zorg er gewoon voor dat er minimaal 40 cm overblijft boven de hoogste slaapplaats. En laat (niet zo behendige) kinderen onder de 8 in het onderste bed slapen. Dan kan er niks misgaan!

Zoek een aanbieder in stapelbedden

Kortom, stapelbedden hebben volop voordelen te bieden. En dat snappen kinderen zelf ook heel goed! Wacht niet langer en verras uw kroost met een prachtig en veilig stapelbed. Veel succes met zoeken naar mooie stapelbedden!