Haal de natuur dicht bij met een nestkastje in uw tuin

Tips voor nestkastjes kopen

Koning Winter heeft het land verlaten en daarmee is de kou definitief uit de lucht, op een incidenteel nachtvorstje na uiteraard. Dat betekent dat we ons kunnen voorbereiden op de lente. Het jaargetijde waarin de natuur weer tot leven komt. Dan is er toch niets leukers om de natuur in uw tuin te halen en daarmee zelfs een handje te helpen. We hebben het over het kopen en ophangen van nestkastjes voor uw tuin. U leest er hieronder meer over.

nestkast kopen

Nestkastjes

De koolmees en pimpelmees zijn fanatieke bewoners van nestkastjes. Door het ophangen van een nestkast breng u een heel familieleven van vogels in uw tuin. Volg de bouwactiviteiten van de vogels, de broed successen en ook de mislukkingen. Met als bekroning een rijtje jonge vogels op uw schutting. U bewijst de natuur een dienst en het is nog leerzaam ook.

Nestkastjes kopen

Nestkastje kunt u kopen vele soorten en maten en zijn gemaakt van verschillende materialen en in verschillende kwaliteiten. Kijk voor het kopen of bestellen van nestkastjes kritisch of de kast stevig genoeg opgehangen kan worden, het dak goed waterdicht is en de nestkast open kan om hem schoon te maken. De meest verkochte nestkast is van hout, dan kan prima. Maar u kunt ook kiezen voor de duurzamere, maar ook duurdere, nestkast van houtbeton. Ze gaan langer meer en kunnen bijvoorbeeld ook katten en marters buiten de deur houden.

Waar nestkastjes ophangen?

Gaat u nestkastjes ophangen, dan kunt u het beste uitkijken naar een rustige plek in uw tuin. Hang het kastje niet op een plek waar u zelf graag bent, bijvoorbeeld bij uw terras. De vogels zullen hier dan geen gebruik van maken. Bekijk ook of er struiken aanwezig zijn bij de gewenste plek. Vogels vinden het fijn om in struiken te zitten en kunnen zo eenvoudig in en uit het nestkastje vliegen. Hang het kastje op 2 meter hoogte richting het noordoosten of zuidoosten.

Nestkastjes kopen bij dieren- of tuinspeciaalzaak

Haalt u ook graag de natuur in uw tuin? U kunt nestkastjes kopen bij de betere dieren- of tuinspeciaalzaak. Meer tips over tuin en wonen vindt u hier.

3 tips om uw woning een klassieke make-over te geven

Stijlvol klassiek

Vindt u de klassieke woonstijl ook zo mooi, en heeft u uw hele inrichting erop geïnspireerd? Dan hebben we goed nieuws voor u. Ook buiten kunt u deze prachtige woonstijl namelijk toepassen. Wanneer het dus weer zonniger wordt buiten, kunt u dan ook echt genieten van uw mooie klassieke tuin.

Tips klassieke woonstijl

1. Denk na over de beplanting

Een klassieke tuin begint natuurlijk met de beplanting. Er zijn verschillende soorten klassieke tuinontwerpen, maar de meest bekende is toch wel de Engelse tuin. Bij dit soort tuinen hoort natuurlijk het perfecte gazon. Dit is overal even groen, en het is net alsof het helemaal met de hand geknipt is. Het gazon kan mooi gecombineerd worden met stijlvolle rozenstruiken en strak geknipte bol buxussen. Elegant en opvallend in het eenvoud. Let wel op dat het bijhouden van dit soort beplanting wat meer werk is dan wanneer u uw tuin ‘wild’ laat groeien.

2. Klassieke decoraties

Naast beplanting kunt u uw tuin nog op andere manieren decoreren. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

 • Klassieke tuinmeubelen
 • Grote stenen beelden
 • Een ouderwetse zonnewijzer
 • Een waterelement zoals een fontein
 • Klinkers in een patroon

3. Let op de details

Ten slotte willen we u nog als tip meegeven om goed te letten op de details wanneer u een klassieke tuin gaat creëren. Kleine details vallen niet meteen op, maar geven uw tuin wel die ‘finishing touch’. Zo kunt u denken aan het creëren van symmetrie, maar ook heel praktische decoratieve onderdelen. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om uw woning of schuur te voorzien van ouderwetse buiten deurknoppen en opbouw deurbellen? Zo zorgt u voor een tuin die helemaal af is!

Bij Inspiratiewaaier plaatsen we regelmatig leuke, handige en inspirerende artikelen over wonen. Breng regelmatig een bezoek aan onze site, en blijf op de hoogte!

Wat u moet regelen na een inbraak?

Ingebroken, wat nu?

Met goede beveiliging hoopt u een inbraak natuurlijk te voorkomen. Helaas kan het dan alsnog gebeuren dat dieven uw huis weten binnen te komen. Na een inbraak zijn er verschillende dingen die u moet regelen. Wij vertellen u welke 5 stappen u zo snel mogelijk moet ondernemen.

 

wat te doen na inbraak

1. Bel de politie

Begin met het melden van de inbraak bij de politie. Bel alleen 112 wanneer de inbrekers nog in de buurt zijn. Ontdekt u de inbraak later en zijn de daders al lang en breed gevlucht? Dan kunt u het algemene nummer van de politie bellen. Vertel wat er gebeurd is en bespreek of het nodig is dat agenten langskomen voor het opnemen van de aangifte.

2. Zoek uit wat er weg is

Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat er gebeurd is. Begin nog niet met opruimen, maar laat alles zo veel mogelijk liggen zoals u het heeft aangetroffen. Zoek uit wat er gestolen is en wat de schade is. Maak ook foto’s van alle sporen van inbraak, zoals openstaande kastdeuren, kapotte ramen of schade aan bewakingscamera’s of alarmsystemen.

3. Blokkeer uw rekening

De kans is groot dat uw portemonnee met uw bankpas gestolen is. Blokkeer direct uw rekening via de bank. Blokkeer eventueel ook andere passen, zoals een OV-chipkaart. Is uw telefoon weg? Neem dan ook contact op met uw provider. En verander de wachtwoorden van uw online accounts om te voorkomen dat de daders uw gegevens kunnen misbruiken.

4. Repareren

Na het doen van aangifte, het inventariseren van de schade en het blokkeren van belangrijke accounts is het tijd om op te ruimen en de schade te herstellen. Schakel eventueel professionele hulp in voor het vervangen van geforceerde sloten of kapotte ramen.

5. Neem extra beveiligingsmaatregelen

U wilt natuurlijk nooit meer een inbraak meemaken. Daarom kan het verstandig zijn om extra beveiligingsmaatregelen te nemen. Investeer bijvoorbeeld in bewakingscamera’s. Laat u adviseren door een expert voor de beste beveiliging bij u thuis. En wilt u weten hoe u een inbraak in het vervolg misschien kunt voorkomen? Lees dan ook onze tips om inbrekers te weren.

Tips voor onderhoud van hang- en sluitwerk

Een goed beveiligde woning

We willen natuurlijk allemaal dat onze woning veilig is. Stevig hang- en sluitwerk bij ramen en deuren is daar een belangrijk onderdeel van. Om te zorgen voor een lange levensduur van uw hang- en sluitwerk is regelmatig onderhoud van belang. Bovendien zorgt dit ervoor dat uw sloten goed blijven werken. U voorkomt hiermee dat u onverwacht buitengesloten wordt of dat uw sleutel afbreekt. In dit blog leest u tips voor het onderhouden van hang- en sluitwerk aan ramen en deuren.

Hang- en sluitwerk deur - inbraakpreventie - wonen

Hoe vaak controleert u?

Om er zeker van te zijn dat alles naar behoren blijft functioneren, moet u het hang- en sluitwerk jaarlijks controleren. Loop minimaal een keer per jaar al uw hang- en sluitwerk na. Controleer of het nog soepel open en dicht kan en controleer ook op roest of andere mankementen.

Stroef hang- en sluitwerk?

Merkt u dat uw sloten moeizaam open en dicht gaan? Dan kan het nodig zijn om uw hang- en sluitwerk te smeren. Gebruik hiervoor nooit zomaar iedere vet. Dit kan op de korte termijn helpen, maar zal uw sloten op de lange termijn alleen maar beschadigen. Gebruik alleen middeltjes die geschikt zijn voor uw hang- en sluitwerk. Laat u hierover adviseren door een specialist.

Hang- en sluitwerk vervangen

Bij ernstige beschadiging van het hang- en sluitwerk is het beter om uw sloten te vervangen. Wij raden aan om hiervoor de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Heeft u hier nog geen vast adres voor? Lees dan ook onze tips voor het vinden van een slotenmaker.

Onderhoud uitbesteden

U kunt er ook voor kiezen om het jaarlijkse onderhoud aan hang- en sluitwerk van ramen en deuren uit te besteden. Dit scheelt u een hoop tijd. Bovendien weet u dan zeker dat uw woning weer optimaal beveiligd is.

De voordelen van woningontruiming

woning ontruimen verhuizer

Het gemak van woningontruiming

We verzamelen heel wat spullen om ons heen gedurende ons leven. Daar staan we vaak pas bij stil wanneer we een huis leeg moeten halen, bijvoorbeeld bij een verhuizing, scheiding of in het geval van een overlijden. Het is nogal wat werk om al die spullen op te ruimen. Overweeg daarom om een ontruimingsbedrijf in te schakelen voor deze klus. Wij vertellen u graag over het gemak van woningontruiming.

Geen ingewikkelde planningen

Een huis leeghalen lukt niet in uw eentje. Vaak zult u dus een beroep moeten doen op uw sociale omgeving om u te helpen. Met alle volle agenda’s van tegenwoordig kan het nog behoorlijk lastig zijn om hier afspraken over te maken. U kunt uren kwijt zijn aan het inplannen van de hulp van vrienden of familie. En dan moet het echte werk nog beginnen. Met een professioneel bedrijf voor woningontruiming hebt u hier geen last van. Een afspraak is zo gemaakt en de woning is in een mum van tijd leeg.

Emotioneel minder zwaar

Een overlijden of een scheiding kan een reden zijn om een woning leeg te moeten halen. Vaak moet dit al op korte termijn gebeuren. Het zijn allebei zeer pijnlijke gebeurtenissen die veel emoties met zich meebrengen. Dit maakt het niet makkelijk om alle spullen uit te zoeken en op te ruimen. Alles kan herinneringen en daarmee verdriet oproepen. Door de woningontruiming uit te besteden, voorkomt u dat u emotioneel overbelast raakt.

Geen schoonmaakwerk

Vaak kunt u met het ontruimingsbedrijf afspreken dat ze de woning niet alleen leeghalen, maar ook bezemschoon achterlaten. Hiermee bespaart u veel tijd en moeite. Zo hoeft u zelf niet meer terug om nog uren te poetsen in het oude huis en kunt u het gemak van woningontruiming ervaren.

Geef je terras een make-over!

Klaar voor de zomer

Ben jij helemaal klaar met de kou van de winter en kun je ook niet wachten totdat je in de zomer weer lekker buiten kan zitten? Kom dan alvast in de stemming en zorg ervoor dat je terras helemaal klaar is voor de zomer. Dat doe je bijvoorbeeld met leuke nieuwe accessoires, mooie bloemen en planten en een nieuw terrasscherm. In dit blog vertellen we meer.

Kies een stijl

Voordat je begint met het stijlen van je nieuwe terras, moet je natuurlijk wel even stilstaan en bedanken wat je precies wilt. Het is altijd slim om te kiezen voor een bepaalde stijl. Erg populair zijn tegenwoordig de Scandinavische stijl (wit, grijs en zwart wordt gecombineerd met pasteltinten, en bamboe en rotan zijn de materialen die gebruikt worden) en de bohemian stijl (kleurrijke kussens, vrolijke stoffen, borduursels en verweerd hout). We raden je ook aan om een moodboard te maken. Dit kun je gebruiken bij je inrichting.

Potten en plantenbakken

Wat past er nu meer bij een terras dan planten?! De keuze voor de potten en plantenbakken op het terras is dan ook heel belangrijk. Die zorgen namelijk voor een eigen stijl. Je kunt voor een paar grote blikvangers kiezen, of juist meerdere kleine potten bij elkaar zetten. Kies voor planten die horen bij de stijl die je voor je terras uitgekozen hebt. Om de voorbeelden van de Scandinavische en bohemian stijl nogmaals te noemen, bij de Scandinavische stijl staan grassen erg mooi, terwijl bloemen juist voor de bohemian stijl heel geschikt zijn.

In de schaduw onder het terrasscherm

Hoewel je nu, in de koude wintermaanden, wellicht alleen aan warmte en zon kunt denken, is het toch echt belangrijk om rekening te houden met verkoeling. Kies daarom voor een stijlvol terrasscherm, zodat je straks lekker in de schaduw kunt zitten. Dat ga je in de steeds warmer wordende Nederlandse zomers zeker nodig hebben!

Ga jij ook aan de slag met een make-over voor je terras? Waar begin jij mee? Laat het ons weten via het contactformulier.

Lockdown? Tijd om te hobbyen!

Project ideeën en inspiratie

Lockdown na lockdown. Het houdt niet op. Dat is echter geen reden om er bij de pakken neer te gaan zitten. Ga lekker aan de slag met alle hobby’s waar je steeds niet aan toe kwam. Altijd al een eigen loods willen bouwen? Of wil je je interieur een make-over geven? Sla nu je slag! Lees verder en doe inspiratie op voor het starten van je persoonlijke project tijdens de lockdown!

1. Bouw je eigen droomkantoor

Tuinkantoren zijn sinds de coronacrisis enorm populair onder thuiswerkers. Ze zijn er in alle soorten en maten: oude zeecontainers, helemaal van hout, mini huisjes of gewoon de schuur in je achtertuin. De ene thuiswerker zit in een volledig uitgerust thuiskantoor, de andere aan een niet-ergonomische keukentafel. Moe van het thuiswerken? Creëer thuis je eigen droomkantoor door een kleine loods te bouwen in je tuin. Hier ben je gegarandeerd wel even zoet mee.

2. Geef je interieur een make-over

Hoe meer tijd je thuis doorbrengt, hoe meer je beseft hoeveel werk er aan het huis moet worden gedaan. Na een tijdje zul je merken dat het meer is dan alleen de lamp die aan vervanging toe is. Als je op zoek bent naar een doe-het-zelf project, is er geen betere optie dan de klusjes doen waar je nooit aan toe bent gekomen. Ben je er niet zo goed in? Dan is dit het juiste moment om iets te leren. Met al dat thuiswerken heb je ook een prachtige, opgeknapte woning verdiend!

3. Hergebruik je oude meubels

Heb je meubels in huis die aan vervanging toe zijn? Gooi ze niet te snel bij het oud vuil. Maak er een kunst van om oude meubels opnieuw te gebruiken door ze te restylen. Heb je altijd al meer hout in je interieur willen hebben? Verwijder de stoffen bekleding van meubels en bevestig de planken aan je muur. De oude salontafel die je van je grootmoeder hebt geërfd, zou misschien met een likje verf als nachtkastje kunnen dienen. Zo kunnen we wel even doorgaan!

Alles wat u moet weten over rijbewijs a

Motorrijden met rijbewijs a

Met rijbewijs a mag u motorrijden. Het is nodig om hier een apart rijbewijs voor te halen, want een rijbewijs voor de auto of brommer volstaat helaas niet. Het is belangrijk om te weten wat u precies kunt met dit rijbewijs en wie het mag halen. Dus wilt u ook uw rijbewijs a halen? Lees dan hier alles wat u moet weten.

Het rijbewijs halen

U mag alleen motorrijden wanneer u in het bezit bent van rijbewijs a. Er zijn 3 eisen waar u aan moet voldoen om dit te krijgen:

 1. U moet minstens 18 jaar oud zijn
 2. U moet het theorie-examen voor de motor gehaald hebben bij het CBR
 3. U moet met succes een praktijkexamen afleggen

3 categorieën

Het ene rijbewijs is het andere niet. Rijbewijs a bestaat uit 3 categorieën:

  • Categorie A1: de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar. Met dit rijbewijs mag de motor een maximaal vermogen hebben van 11 kW.
  • Categorie A2: de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Met dit rijbewijs mag de motor een maximaal vermogen hebben van 35 kW.
  • Categorie A: de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 21 jaar. Hierbij is geen restrictie voor het maximale vermogen van de motor.

Jonger dan 24 jaar?

Is iemand jonger dan 24 jaar dan gelden er restricties voor de motoren waarop hij of zij mag rijden. Het rijbewijs a krijgt dan de code 80. Hierbij mag de motor een maximaal vermogen hebben van 35 kW. Na 2 jaar kan deze code komen te vervallen. De code vervalt automatisch zodra iemand 24 is.

Heeft u al een motorrijbewijs? Of bent u net begonnen met rijlessen? Wij zijn heel benieuwd naar uw ervaringen! Deel uw verhaal via ons contactformulier.

Voordelen van natuursteen impregneren

Zo houdt u uw natuursteen vloer in de beste conditie

Een vloer kunt u schoonhouden door hem te stofzuigen of te dweilen. Maar voor een natuursteen vloer gelden andere regels. Uiteraard houdt u uw natuursteen mooi en netjes met een beetje liefde en aandacht. Maar u doet uw natuursteenvloer pas echt een groot plezier door hem zo nu en dan te laten impregneren. Daar krijgt u dan een leven lang een schitterende vloer voor terug. Onderstaand leest u meer over het nut en de noodzaak van natuursteen impregneren en andere steensoorten.

Waarom natuursteen vloer impregneren?

Een natuursteen vloer impregneren is belangrijk om deze zijn kwalitatieve, stralende en luxe uitstraling te laten behouden en eventueel weer terug te geven Welke soort natuursteen vloer heeft u? Er zijn kalkhoudende natuurstenen zoals marmer, travertin en Belgisch en Chinees hardsteen. Ook is er niet-kalkhoudend natuursteen, zoals graniet en leisteen. Het is belangrijk te weten welke soort natuursteen vloer u heeft, want dat is bepalend voor de methode die toegepast moet worden om uw natuursteen vloer te impregneren.

Wat houdt natuursteen impregneren in?

Door de behandeling met een speciaal impregneermiddel wordt uw vloer immuun voor vocht, vlekken en vuil. Dit middel dringt diep naar binnen en hecht zich aan de steen. Hiervoor zijn twee varianten. Het ene middel geeft een naturel effect, waardoor uw vloer weer optimaal gaat stralen. Het andere middel geeft daarbij ook een kleurverdiepend effect. Hiermee komen de kleurschakeringen van uw natuurstenen vloer nog beter naar voren. Uw vloer gaat hierdoor zeker veel langer mee! Wat heeft uw voorkeur?

Tips voor natuursteen vloeren laten impregneren

Waar moet u op letten als u uw natuursteen vloer wilt laten impregneren? Vraag altijd een vrijblijvende offerte aan bij een aantal vloerspecialisten en laat eventueel een proefstuk door hen behandelen. Bent u overtuigd van het resultaat en de prijs? Maak dan een definitieve afspraak voor een natuursteen vloer behandeling.

Voor meer tips over wonen, kunt u terecht bij onze andere blogs op deze website.

Houten garage heeft landelijke uitstraling

Combineer uw garage met een tuinhuis

Het hebben van een garage is natuurlijk pure luxe. Dat is niet iedereen gegeven. Maar als u toch kunt kiezen voor een garage, dan is het te overwegen om te kiezen voor een houten garage. Zeker als u in een wat meer bosrijke omgeving woont is dat aan te raden. Een houten garage heeft een mooie landelijke uitstraling die perfect opgaat in de omgeving waar u woont. Bovendien kunt u ervoor kiezen om uw garage te combineren met een tuinhuis. Wij zijn niet voor niets Inspiratiewaaier. Wij zijn er om u op ideeën te brengen!

Garage van een goede kwaliteit

Graag kiezen wij voor de makkelijke weg voor het bouwen van een houten garage. Wij sturen u hier niet het bos in om zelf bomen te gaan kappen en planken te zagen voor het bouwen van uw garage. Nee, voor het bouwen van een houten garage kunt u natuurlijk terecht bij een specialist die u kan helpen aan allerlei houten materialen of houten producten voor het bouwen van een garage. Bij diezelfde specialist kunt u dan waarschijnlijk ook terecht voor een complete houten garage, die zij als zelfbouw kunnen leveren of bij u op locatie kunnen monteren. Gemak dient de mens, nietwaar? Kortom kies op uw gemak een houten garage uit die past in de omgeving van uw woonplaats.

Garage combineren met een tuinhuis

Als u kiest voor het plaatsen van een houten garage bij uw woning, is het handig om deze te combineren met een tuinhuis. U moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Zo kunt u dus ook kiezen om een tuinhuis te plaatsen en deze voor een deel in te richten en te gebruiken als garage om uw auto onderdak te geven bij slecht weer. De combinatie van houten garage en tuinhuis biedt vele mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een eigen fitnessruimte, een buitenverblijf, een fietsschuur of zelfs een sauna annex wellnessruimte?

Wilt u meer inspiratie rond wonen opdoen? Klik dan op de link voor meer ideeën over wonen hier op de site.