Wat te doen als je vermoedt dat je kind drugs gebruikt?

Signalen herkennen en tijdig ingrijpen

Kinderen in de puberleeftijd doen soms stiekeme, of zelfs gewoon domme, dingen. Ook zijn ze niet altijd eerlijk over wat ze doen in hun vrije tijd. Zo kan hij dus ook in het geheim drugs gebruiken, zonder dat jij het weet. Tsja, dilemma. Wat nu? Zo sta je zomaar opeens voor de vraag wat te doen als je vermoedt dat je kind drugs gebruikt? Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om hierachter te komen. Je leest ze hieronder.

Vragen

De beste manier om als ouder te ontdekken of je kind drugs gebruikt is door het gewoon aan hem of haar te vragen. Zo’n gesprek werkt het beste op een rustig moment. Dat is bijvoorbeeld tijdens het eten, een wandeling of tijdens een autorit.

Wanneer wil een kind praten over drugsgebruik?

Hoe en wanneer wil je kind wellicht praten over drugsgebruik?

 • zoek een goed moment uit om te praten: doe dat vooral als de sfeer prettig is en er alle tijd voor is
 • Toon interesse en vraag naar zijn/haar ervaringen. Luisteren zonder te veroordelen is de grote truc!.
 • Praat zelf niet te veel, maar vraag wat hij of zij ervan vindt of weet
 • Signalen die duiden op drugsgebruik

  Als je kind drugs heeft gebruikt, dan is dat vaak te zien aan een verandering in het uiterlijk. Rode ogen duiden bijvoorbeeld op blowen. Drugs maken de oogpupillen bijvoorbeeld groter of kleiner. Ook het gedrag van je kind kan veranderen. Is hij of zijn erg opgefokt geworden of juist zeer lusteloos? Sommige kinderen spijbelen vaak van school, zodra ze drugs gebruiken. Ook kunnen ze slecht slapen of somber of angstig zijn. Zijn er ineens andere vrienden in beeld? Dat kan drugsgerelateerd zijn.

  Je kind op drugs testen?

  Sommige ouders willen bij hun kind een drugstest afleggen. Het is begrijpelijk dat je als ouder naar oplossingen zoekt wanneer je je zorgen maakt. Weet wel dat een drugstest wantrouwen kan opwekken bij je kind. Het kan de relatie met hem of haar schaden. Kies vooral en eerst voor een goed gesprek. Wil toch het zekere voor het onzekere? Dan kun je
  een drugstest bestellen. Die bestel je op deze website.

  Wil meer blogs lezen over gezondheid? Dat doe je hier.

Magazijnmedewerker een baan voor u?

Werken als magazijnmedewerker

Is magazijnmedewerker een baan voor u? Als magazijnmedewerker houdt u zich bezig met orders picken, inventariseren en u zorgt ervoor dat alle processen op rolletjes lopen. Deze afwisseling zorgt ervoor dat iedere dag in het magazijn weer anders is. Maar er vallen nog veel meer taken onder het takenpakket van een magazijnmedewerker. In dit blog vertellen we u wat een magazijnmedewerker precies doet, welke functies er binnen het magazijn zijn en wat u voor een baan als magazijnmedewerker nodig heeft. Lees dus snel verder.

Wat doet een magazijnmedewerker?

Wat doet een magazijnmedewerker? Een magazijnmedewerker werkt in een magazijn, logisch. Maar het takenpakket is zeer divers. Zo zorgt u er bijvoorbeeld voor dat voorraden op orde zijn, ladingen en stellingen op de juiste plek staan, een product van a naar b komt en nog veel meer. Om het overzichtelijk te maken, hebben we de taken van een magazijnmedewerker voor u op een rijtje gezet:

 • Laden en lossen
 • Sorteren en stickeren van goederen
 • Orders verzendklaar maken
 • Producten controleren en de kwaliteit van de producten checken
 • Geretourneerde producten verwerken
 • Alles administratief bijhouden en inventariseren
 • Zorgen voor een netjes, schoon en veilig magazijn

Kortom: als magazijnmedewerker zit u zeker niet stil!

Welke functies zijn er binnen het magazijn?

Binnen het magazijn komen er verschillende functies aan bod. Deze functies zijn:

 • Logistiek medewerkers, zij zorgen ervoor dat alles in het magazijn op rolletjes loopt
 • Orderpickers, die de bestellingen scannen, verpakken en verzamelen
 • Heftruck- of reachtruckchauffeurs, die de hele dag karren en pallets met werk moeten verzetten, zoals voor het inladen van vrachtwagens en om stellingen en goederen op de juiste plek te zetten
 • Operator, voor het repareren van machines
 • Koerier, voor het afleveren van de pakketjes
 • Chauffeur CE, degene die de vrachtwagens bestuurt om grote bestellingen af te leveren

Wat heb ik nodig voor een baan als magazijnmedewerker?

Voor een baan als magazijnmedewerker heeft u geen diploma nodig. Vaak krijgt u als u start als magazijnmedewerker een cursus aangeboden van uw werkgever. U leert dan meer over de veiligheid en de machines.

Wilt u meer blogs van ons lezen voor meer inspiratie? Klik dan hier voor een overzicht.

Tips voor een dagje uit in Rotterdam!

Ontdek het mooie Rotterdam

Heb je een leuk dagje uit in Rotterdam in het verschiet? Deze stad heeft zoveel te bieden. Dat maakt een bezoek aan de wereldhavenstad zeker de moeite waard. In de stad kom je de meest bijzondere architectuur tegen, maar ook de zogenaamde Koopgoot mag je niet missen. En wat dacht je van de Euromast, de haven en natuurlijk het Depot Boijmans Van Beuningen. En niet te vergeten kun je er ook de nodige hapjes en drankjes nuttigen. Lees hier onze tips voor een lekker dagje uit in Rotterdam.

Verken de haven van Rotterdam

De haven van Rotterdam is natuurlijk een begrip in de wereld. Het is dan ook de grootste haven van Europa. Breng daarom een bezoekje aan deze bijzondere plek als je toch in de buurt bent. Het leukste is om de haven te verkennen vanaf het water. Er zijn verschillende rondvaartboten die je een prachtig uitzicht geven op de haven en de skyline van Rotterdam. Wil je meer weten over de geschiedenis van de haven? Dan moet je zeker een kijkje nemen aan boord van het beroemde stoomschip ‘SS Rotterdam’, het oude schip van de Holland-Amerika Lijn. Heel mooi en interessant om te bekijken.

Bewonder de stad

Rotterdam staat ook bekend om de bijzondere gebouwen die er te zien zijn. Het wordt ook wel de hoofdstad van de Nederlandse architectuur genoemd. Een aantal bijzondere plekken om te bekijken:

 • De Markthal
 • De Kijk-Kubuswoningen
 • De Erasmusbrug
 • De Euromast
 • Het Witte Huis

Depot Boijmans Van Beuningen

Het Depot Boijmans Van Beuningen lichten we er graag even uit. Het is fonkelnieuw en zeer bijzonder. Het is een kunstdepot van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het is het eerste voor het publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Alleen het gebouw is al de moeite waard, nog los van de kunst die je er kunt zien. Het gebouw ontving in korte tijd al diverse prijzen.

Leuk restaurant in Rotterdam

Aan het einde van een drukke dag vol belevenissen wil je natuurlijk bijkomen met een lekker hapje en een drankje in het centrum. Reserveer daarom een tafel bij een leuk restaurant Rotterdam: Gastrobar Hartig. Dit restaurant is zeer sfeervol en het eten is er fantastisch. Bij Gastrobar Hartig werken ze met shared dining. Dit betekent dat je met het gezelschap geniet van kleine gerechtjes die je lekker kunt delen. Zo sluit je de dag op een waardige en gezellige manier af.

Wil je meer tips voor feesten en evenementen? Je leest ze hier.

De voordelen van dakplataan kopen voor uw tuin

Waarom dakplataan kopen voor uw tuin?

Bent u op zoek naar een fraaie boom voor in uw tuin? Dan willen we u graag kennis laten maken met dakplataan. Want dakplataan is een echt sieraad voor iedere tuin. Het is een sterke, snelgroeiende boom met een grillige stam. De bast is afgeschilferd met een lichtgroene tot geelgroene ondergrond en de loslatende schors is grijsgroen, donkergroen tot zelfs bruin van kleur. Een opvallende en decoratieve boom dus, die prachtig staat in uw tuin. In dit blog vertellen we u graag wat meer over de voordelen van dakplataan kopen voor uw tuin.

1. Een dakplataan is een prachtige boom

Het eerste voordeel van dakplataan, en misschien ook wel de belangrijkste, is dat u er een prachtige boom mee in huis haalt. De boom heeft naast een geschilferde bast grote esdoornachtige bladeren. Deze brede handvormige bladeren zijn aan de onderzijde licht behaard en hebben 3 tot 5 spits getande lobben. Daarnaast verkleurt de dakplataan bruin/geel in de herfst. U geniet dus het hele jaar van een mooie boom in uw tuin.

2. Ook te gebruiken als parasol

Een gewone plataan heeft een weelderig bladerdak. Dat heeft de dakplataan ook. Maar de dakplataan wordt speciaal gekweekt voor horizontale groei. Dat maakt dat de dakplataan ook te gebruiken is als natuurlijke parasol. U heeft dus een mooie boom en functionele parasol in één met een dakplataan in uw tuin.

3. Perfect voor in de stad

Heeft u een woning in de stad? Dan is een dakplataan de beste keuze voor uw tuin! Want deze boom kan het stedelijke klimaat en verharding goed verdragen. Wel kunnen de oppervlakkige wortels verharding opdrukken. Houd hier rekening mee.

4. Makkelijk in onderhoud

Het laatste voordeel van een dakplataan is dat deze boom zeer makkelijk is in onderhoud. Want een dakplataan is goed te snoeien en te leiden. Dit maakt dakplataan kopen zo populair.

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor een overzicht.

Vakantie-inspiratie: de leukste voetbalreizen

Voetbalreizen naar dé profclubs van Europa

Bent u een echte voetballiefhebber? Dan heeft u geluk, want in dit blog gaan we u helpen vakantie-inspiratie op te doen. We behandelen namelijk de leukste voetbalreizen naar dé profclubs van Europa. Denk aan Liverpool, Barcelona of Bayern München. Heeft u een favoriete voetbalclub waar u graag eens naar toe zou gaan? Lees dan snel verder. Want wij vertellen u meer over de mogelijkheden van volledig verzorgde voetbalreizen.

Op voetbalreis naar uw favoriete club

Kijkt u ook standaard alle wedstrijden van Manchester United? Of is het ook altijd al uw droom geweest om eens een wedstrijd van Real Madrid in het echt te bewonderen? Dan zijn voetbalreizen zeker iets voor u! En natuurlijk zijn er verschillende landen om een voetbalreis naar toe te boeken. Zo kunt u op voetbalreis naar:

 • Engeland
 • Spanje
 • Portugal
 • Duitsland
 • België
 • Italië
 • Frankrijk
 • Schotland
 • En natuurlijk nog veel meer

Compleet verzorgd arrangement

Voetbalreizen zijn meer dan enkel een kaartje kopen voor een wedstrijd van uw favoriete club in Europa. U kunt namelijk een volledig verzorgd arrangement boeken. Dit arrangement bevat een retourvlucht op een zo gunstig mogelijke tijd, een verblijf in een uitstekend hotel in of vlak bij het centrum van de stad waar u heen gaat en natuurlijk de wedstrijdkaarten van de door u uitgekozen wedstrijd. En dat voor een zeer scherpe prijs! Dat wordt een top vakantie.

Voetbalreizen boeken

Wilt u graag voetbalreizen boeken? Ga dan op zoek naar de aanbieder van voetbalreizen met het voordeligste tarief. Want u wilt natuurlijk niet te veel betalen. Kijk ook voordat u boekt na of de aanbieder u een totaalpakket biedt en niet alleen kaartjes voor de wedstrijd. En vraag naar de voorwaarden.

Wil je meer blogs van ons lezen? Klik dan hier voor een overzicht.

Voordelen van Novilon in Haarlem

Redenen een om Novilon vloer te nemen

Bent u in Haarlem op zoek naar een nieuwe vloer? Wij helpen u wat inspiratie op te doen! Overweeg eens een mooie Novilon vloer voor uw woning of bedrijfspand in Haarlem. Deze vloer heeft namelijk veel voordelen. Bent u benieuwd wat de voordelen van Novilon zijn? Lees dan snel verder.

Makkelijk in onderhoud

In een woning wordt geleefd. Het is dus onmogelijk om gebruikssporen op uw vloer te voorkomen. Maar wat wel fijn is, is een vloer te hebben die makkelijk schoon te maken is. En dat is één van de voordelen van een Novilon vloer, want deze zijn zeer eenvoudig in onderhoud. Een Novilon vloer is namelijk bestand tegen vuil. Vlekken zijn simpel met een doekje te verwijderen. En stofophoping krijgt geen kans, omdat een Novilon vloer naadloos is.

Geschikt voor elke ruimte

Novilon kan in iedere ruimte van uw woning of bedrijfspand gelegd worden. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer, maar ook in vochtige ruimtes, zoals het toilet, de keuken of de badkamer. Novilon is namelijk uitgerust met Aquagrip, waardoor de vloer stroever is en u niet zult uitglijden als de vloer nat of vochtig wordt. Ook heeft een Novilon vloer een beschermlaag tegen krassen en slijtage. Deze laag zorgt er ook voor dat de matte en natuurlijke uitstraling van het Novilon lang blijft. En u kunt Novilon combineren met vloerverwarming. Ideaal toch?

Geluiddempend

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat een vloer een geluiddempende werking heeft. Met name in appartementsgebouwen, verzorgingstehuizen of bedrijfspanden met meerdere etages. Ook om deze reden kunt u het beste kiezen voor Novilon in Haarlem. Want Novilon is geluiddempend.

Voor iedere interieurstijl

Een vloer kan gezien worden als dé sfeermaker van uw woning in Haarlem. Daarom is het belangrijk dat u een vloer uitzoekt die niet alleen voldoet aan uw wensen, maar ook past bij uw interieurstijl. Met Novilon is dat geen probleem, want het aanbod is enorm. Of u nu op zoek bent naar een warme houten vloer of toch liever een stoere betonlook vloer wilt, met Novilon in Haarlem kan het allemaal!

Makkelijk te leggen

Een Novilon vloer kunt u zelf leggen. Het is zeker niet moeilijk. Novilon is namelijk soepel te hanteren en te snijden. Maar wilt u er zeker van zijn dat uw Novilon vloer in Haarlem goed en naadloos geplaatst wordt? Dan kunt u het beste een specialist inschakelen. U bent dan altijd verzekerd van een vakkundige afwerking en een mooi resultaat.

Klik hier voor een overzicht van onze blogs voor meer inspiratie.

Stappenplan hypotheekadvies

In 7 stappen uw hypotheekadvies

Voor de meeste mensen geldt dat het regelen van een hypotheek niet op de bucketlist staat. Kunt u zich daarin herkennen? Gelukkig kunt u hiervoor naar een hypotheekadviseur, die u stap voor stap meeneemt bij het regelen van uw hypotheek. Of u nu veel weet over hypotheken of weinig; een hypotheekadviseur vertelt u alles wat u wil en moet weten. En geeft u daarbij deskundig hypotheekadvies, om u te helpen keuzes te maken die voor u voordelig uitpakken. Kunt u wel wat hypotheekadvies gebruiken? Lees dan snel verder, want wij vertellen u welke 7 stappen hiervoor nodig zijn.

Stap 1: ga op zoek naar een hypotheekadviseur

Voordat u hypotheekadvies kunt krijgen, moet u op zoek gaan naar een goede hypotheekadviseur. Er zijn er genoeg. Vergelijk de verschillende hypotheekadviseurs waar u een goed gevoel bij heeft en kies vervolgens de meest geschikte uit.

Stap 2: bellen

Als u een hypotheekadviseur op het oog heeft, raden wij het u aan om deze te bellen. Stel de vragen die u heeft en kom erachter of de hypotheekadviseur bij u past. Natuurlijk is dit geheel vrijblijvend.

Stap 3: plan een eerste afspraak

Denkt u dat deze hypotheekadviseur u goed hypotheekadvies kan geven? Plan dan een eerste afspraak in. Hierin leren jullie elkaar kennen en kunt u de hypotheekadviseur meer vertellen over uw wensen. De hypotheekadviseur zal u, oriënterend, in het kort vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Stap 4: plan een vervolgafspraak

Door één of meerdere vervolgafspraken te plannen, leert u stap voor stap hoe het zit en wat de beste mogelijkheden zijn voor uw specifieke situatie.

Stap 5: krijg hypotheekadvies

Op basis van de stappen 3 en 4 krijgt u van uw hypotheekadviseur hypotheekadvies. Inmiddels heeft u voldoende kennis over hypotheken om het advies goed te kunnen beoordelen.

Stap 6: maak een keuze

Nadat u hypotheekadvies heeft gekregen, is het natuurlijk aan u om een keuze te maken. Vervolgens gaat de hypotheekadviseur voor u aan de slag om alles te regelen.

Stap 7: nazorg

Natuurlijk wil er nog wel eens wat veranderen in een situatie. Daarom bieden veel hypotheekadviseurs nazorg aan. U blijft in contact met uw adviseur om ervoor te zorgen dat u altijd financieel het beste eruit haalt.

Wilt u nog meer inspiratie op doen? Klik dan hier voor een overzicht van onze blogs.

Voordelen van zonneschermen

5 voordelen van zonneschermen

Als de zon schijnt, gaan we graag naar buiten. Lekker genieten van het mooie weer. In het park, op het terras of lekker in de eigen tuin. Maar we hebben ook wel weer een keer genoeg van de zon en de warmte die het met zich meebrengt. Dat is het moment dat u lekker binnen op de bank neerploft met een goed boek of een serie. Alleen is het dan wel vervelend als de zon de hele tijd naar binnen schijnt. Daar heeft u geen last van met zonneschermen. Zonneschermen zorgen er namelijk voor dat het zonlicht niet bij u naar binnen komt. Zo heeft u dus geen last van reflecties op uw tv, bijvoorbeeld. Benieuwd welke voordelen zonneschermen nog meer hebben? Lees dan snel verder.

Aangename temperatuur in huis

Zonneschermen zorgen er dus voor dat het zonlicht gedempt wordt. Hierdoor heeft u geen last meer van vervelende zonnestralen op uw scherm. Maar dat is niet alles, want er komt ook minder warmte binnen. Zo houdt u een aangename temperatuur in huis, ook als het buiten warm is.

Energiebesparend

Ook in de winter bieden zonneschermen uitkomst. Want ze hebben ook een isolerende werking, waardoor de warmte in uw woning blijft. U hoeft dus veel minder te stoken en daardoor bespaart u flink op uw energiekosten.

Meer privacy

Niets is vervelender dan dat er telkens mensen bij u naar binnen kijken. U heeft dan het gevoel dat u niets meer kunt doen in uw eigen huis. Zonneschermen voorkomen dit. Pottenkijkers kunnen niet meer uw woning in gluren en u heeft dus meer privacy.

Zonneschermen passen bij ieder interieur

Maar zonneschermen zijn niet alleen functioneel, ze zijn ook een sfeervolle toevoeging aan uw woning. U kunt zonneschermen namelijk gebruiken als decoratie in uw huis. En hierbij maakt het niet uit wat uw interieurstijl is, want zonneschermen passen overal bij! Zo creëert u eenvoudig de door u gewenste uitstraling van uw woning.

Zonneschermen zijn eenvoudig te plaatsen

Wilt u zonneschermen?
Zonwering in regio Utrecht is heel eenvoudig te plaatsen. U belt hier gewoon een specialist voor. Binnen een mum van tijd geniet u al van alle voordelen die zonneschermen met zich meebrengen.

Wilt u meer blogs van ons lezen om inspiratie op te doen? Klik dan hier.

Design overkapping

Zelf het design van uw overkapping maken

Bent u op zoek naar een geschikte overkapping voor uw tuin? Dan heeft u vast al wel gezien dat er veel verschillende soorten overkappingen zijn. Het is lastig om uit dit ruime aanbod een keuze te maken. Misschien vindt u het hout van de ene overkapping wel mooi, maar heeft u liever de stijl van de andere overkapping. Door zelf het design van uw overkapping te maken, wordt de overkapping precies zoals u wenst. U bepaalt het materiaal, de kleur, de vorm en de afmetingen. Wilt u ook zelf het design van uw overkapping maken? Wij helpen u met dit blog op weg door u wat inspiratie te geven.

Mogelijkheden van een overkapping

Een overkapping is echt een must voor uw tuin als u overdekt van de buitenlucht wilt genieten. Weer of geen weer, u zit altijd goed onder uw eigen overkapping. En het is ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan uw woning. Echt een meerwaarde dus! Maar natuurlijk wilt u wel een overkapping die bij uw tuin, uw huis en wensen past. Dat kan als u zelf het design van uw overkapping maakt. U bepaalt welke houtsoort u wilt gebruiken voor de overkapping, hoe groot en hoog deze wordt, hoe de deuren en ramen eruit komen te zien, of u glazen schuifwanden wilt en nog veel meer. U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk als u zelf het design van uw overkapping maakt. Maar natuurlijk heeft u wel iemand nodig die uw design kan realiseren.

Zelf uw overkapping bouwen

U kunt het design van uw overkapping laten zien aan een specialist. Deze gaat graag voor u aan de slag om het design van de overkapping voor u te realiseren. U kunt er dan voor kiezen om de overkapping te laten plaatsen, maar u kunt dit ook gewoon zelf doen. Want de overkapping kan als zelf te bouwen pakket geleverd worden. Als u zelf een beetje handig bent, is dat zeker een aanrader! Het bespaart u namelijk flink wat geld.

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik dan hier!

Soorten zonnepanelen

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Wilt u ook graag overstappen op zonne-energie en zonnepanelen laten installeren? Dan moet u wel weten welke soort zonnepanelen het meest geschikt is voor uw situatie. Er zijn namelijk verschillende soorten, elk met eigen voor- en nadelen. U kunt zonnepanelen krijgen van de materialen monokristallijn, polykristallijn of amorf. Benieuwd welke geschikt zijn voor u? En wat het verschil is tussen deze soorten zonnepanelen? Lees dan snel verder, want wij vertellen u graag meer over de verschillende soorten zonnepanelen die op de markt zijn.

Zonnepanelen van monokristallijn

Voor de productiemethode van monokristallijn is veel energie nodig. Maar door de gelijkmatige structuur van de atomen behalen zonnepanelen van monokristallijn wel het hoogste rendement. De cellen van monokristallijn zijn rond of vierkant met afgeronde hoeken. Ze hebben een egale kleur, donkerblauw/zwart. Ook al bieden deze cellen wel het beste rendement, ze zijn wel duurder dan bijvoorbeeld polykristallijne zonnecellen.

Zonnepanelen van polykristallijn

Als we het productieproces van polykristallijn vergelijken met het productieproces van monokristallijn, is die van polykristallijn eenvoudiger en goedkoper. Maar door de gelijkmatige structuur van de atomen van polykristallijn is het rendement van de cellen wel lager. De cellen zijn vierkant en hebben een blauwe kleur. Zonnepanelen van polykristallijn worden vaak op platte daken geïnstalleerd waar veel ruimte is.

Zonnepanelen van amorf

Amorf zonnepanelen zijn dunne zonnepanelen. Naast dat ze dunner zijn dan monokristallijn en polykristallijn hebben ze ook een fraaier uiterlijk. De zonnepanelen zijn lichtgevoeliger en de aanschafkosten zijn ook hoger.

Deskundig advies

Weet u niet welke soorten zonnepanelen het meest geschikt zijn voor u? Vraag dan altijd een specialist om deskundig advies. Laat u goed informeren voordat u overgaat op aankoop. Want zonnepanelen installeren is en blijft natuurlijk wel een flinke investering.

Meer inspiratie op doen? Klik hier voor een overzicht van onze blogs.