Stappenplan voor het kiezen van de juiste airco

Stappenplan voor het kiezen van de juiste airco

In 3 stappen de juiste airco vinden

Wij Nederlanders zijn gek op de zomer. De dagen worden langer, de temperaturen worden hoger en we gaan massaal de buitenlucht in. Maar het is wel fijn dat we het binnen in huis koel kunnen houden. Niemand zit er op te wachten om ’s avonds na een lange dag werken zwetend op de bank te moeten zitten. Daar is airconditioning de oplossing voor. Maar het aanschaffen van airconditioning is niet zo simpel als het lijkt. U moet namelijk op een aantal zaken letten. Daarom hebben wij een stappenplan voor u opgesteld, waarmee u in 3 stappen de juiste airco kunt vinden. Lees snel verder.

Stap 1: vergelijken van aircosystemen

Er zijn verschillende soorten aircosystemen op de markt. Ieder aircosysteem heeft eigen specifieke eigenschappen. Op basis van de plaats die u kiest en het aantal kamers dat u wilt koelen, kunt u een geschikt aircosysteem kiezen dat volledig aan uw wensen voldoet. De meest gebruikte airco’s in huis zijn de volgende:

 • De split-airco. Deze airco komt het meest voor in woningen. Een split-airco bestaat uit één binnen- en buitenunit en is perfect om één kamer mee te koelen.
 • De multisplit-airco. Deze airco is ook populair in woningen, want in tegenstelling tot de split-airco kan een multisplit-airco meerdere kamers koelen. U kunt op één buitenunit tot wel vijf binnenunits aansluiten die u allemaal individueel kunt instellen. Ook kunt u verschillende binnenunits met elkaar combineren. Door verschillende stijlen en groottes te kiezen voor verschillende kamers, heeft u in iedere kamer een airco die precies aansluit op uw behoeften.
 • De mobiele airco. Deze airco kent twee modellen, namelijk de monoblock mobiele airco en de split-airco. Een monoblock mobiele airco is een toestel op wielen dat gemakkelijk te verplaatsen is. Deze airco heeft geen buitenunit. Een mobiele split-airco heeft wel een binnen- en buitenunit. Deze staan met elkaar in verbindingen via buizen.

Stap 2: Kies een geschikte binnenunit

Als u gekozen heeft welk aircosysteem het best past bij uw wensen, kunt u gaan kijken naar soorten binnenunits. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wandmodel, een vloermodel of een ingebouwd model. Wandmodellen zijn het meest compact en passen perfect in uw interieur. Vloermodellen zijn geschikt in ruimtes waar een beperkte hoogte is. En mocht u de airco het liefst helemaal niet willen zien? Dan kunt u het best een ingebouwd model nemen. Hierbij zijn alleen de uitblaasroosters zichtbaar.

Stap 3: De prijs

Natuurlijk is het belangrijk dat de airco die u kiest, volledig aansluit op uw behoeften. Maar ook de prijs weegt mee in uw keuze. Een airco in huis is niet goedkoop, maar het geld zeker waard. Want koel in uw woning kunnen zitten in de zomer verhoogt het wooncomfort aanzienlijk. Vergelijk daarom de prijzen van de verschillende aircosystemen en units voordat u overgaat tot de aanschaf. Te veel betalen is namelijk nooit nodig.

Meer blogs van ons lezen? Klik hier.

Printbedrijf

Tips van een printbedrijf voor krachtige communicatie

Tips van een printbedrijf

Bent u ondernemer? Dan weet u als geen ander dat het een lastige taak is om met uw bedrijf op te vallen tussen de groeiende concurrentie. Er is goede reclame nodig om de naamsbekendheid van uw bedrijf te vergroten en nieuwe klanten te trekken. En goede reclame maakt u niet zomaar. Hier gaat geld, tijd en energie in zitten. Een printbedrijf kan u helpen. Zij zijn gespecialiseerd in het produceren van diverse soorten printwerk aan bedrijven, zodat zij effectieve reclame kunnen maken. In dit blog leest u een aantal tips van een printbedrijf over hoe u krachtig en doeltreffend kunt communiceren. Lees snel verder.

Manieren van communiceren

Krachtig en doeltreffend communiceren. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Want waar moet u beginnen? Het is niet alleen belangrijk dat u met uw reclame opvalt, maar ook dat u herkend wordt en dat potentiële klanten daadwerkelijke klanten worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te realiseren. Zowel voor binnen als voor buiten. Als binnenreclame zijn de tips van een printbedrijf:

 • Fotowanden
 • Textielframes
 • Privacy folie
 • Presentatiewand
 • Routeborden

Tips voor buitenreclame zijn volgens een printbedrijf:

 • Gevelreclame
 • Reclamezuilen
 • Reclameborden
 • Raambestickering
 • Buitenbewegwijzering

Maar er is nog veel meer mogelijk. U kunt ook kiezen voor autobelettering, spandoeken of neon reclame. Dit zijn allemaal manieren om op te vallen met uw bedrijf. Het is zeker een aanrader om van deze tips gebruik te maken, want het zal u zeker helpen.

Een printbedrijf heeft alles in één

Mocht u het lastig vinden om deze manieren van reclame zelf te ontwerpen, dan kunt u er het beste voor kiezen om een printbedrijf hiervoor in te schakelen. Zij kunnen u helpen met de complete aankleding van het interieur en het exterieur. Maar ook bij het maken van promotiematerialen. Met deze krachtige en doeltreffende communicatie, valt u binnen no-time op met uw bedrijf!

Voor meer van onze blogs klikt u hier.

Interieurbouw

Tips voor interieurbouw bij een nieuwe woning

Creëer uw droomhuis met deze tips

Het ontvangen van de sleutel van uw nieuwe woning is een moment waar u lang naar uitgekeken heeft. Eindelijk is het zover: u kunt uw droomhuis in. Maar eigenlijk gaat het echte werk pas vanaf nu beginnen. Want u moet uw droomhuis nog inrichten. En dit is moeilijker dan u misschien denkt. Hoe gaat u uw eigen stijl bepalen? Welke materialen en kleuren passen hierbij? Interieurbouw is een echt specialisme en voor een goed resultaat dient u over een aantal zaken nadenken. Maar wij helpen u hier een handje bij. Met de tips in dit blog komt u meer te weten over interieurbouw en het creëren van uw droomhuis.

Doe voldoende inspiratie op

U heeft de sleutel van uw droomhuis, maar we raden het u aan niet direct met het inrichten te beginnen. Voordat u start met de interieurbouw, kunt u het best enige wooninspiratie opdoen door woonblogs te bekijken, woonmagazines door te bladeren of woonwinkels te bezoeken. Hier vindt u talloze interieurideeën voor het inrichten van uw droomhuis. Door op te slaan welke stijlen en meubels u mooi vindt, kunt u vervolgens kiezen welke materialen, kleuren en accessoires u wilt gebruiken voor de interieurbouw.

Kies kleuren waar u zich prettig bij voelt

De kleur die u kiest voor de interieurbouw, bepaalt uiteraard de uitstraling van het interieur. Zorg er daarom voor dat u altijd kleuren gebruikt waar u zich prettig bij voelt. Niet iedereen houdt van een bonte mix met meerdere kleuren. Het is ook mogelijk om veel wit toe te voegen om rust in uw woning te creëren. Welke kleur u ook kiest, het is belangrijk dat u het zelf mooi vindt. Het is immers uw droomhuis.

Bepaal uw woonstijl

Interieurbouw is echt maatwerk. U bepaalt zelf hoe uw droomhuis eruit komt te zien door uw woning in te richten met kleuren, meubels en accessoires die u mooi vindt. Maar voordat u dat doet is het handig dat u eerst een woonstijl bepaalt. Gaat u voor stoer en industrieel, modern of toch natuurlijk en landelijk? Blijf altijd dicht bij uzelf en uw smaak. En mocht u geen keuze kunnen maken, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een specialist in interieurbouw te vragen u te helpen.

Klik hier voor meer van onze blogs

Goede bescherming met deze 4 manieren van beveiliging

Effectieve manieren om inbrekers buiten te houden

Niemand wilt zich thuis of op het werk onveilig voelen. Als u thuis bent wilt u gewoon rustig kunnen leven en op het werk wilt u uw werkzaamheden succesvol kunnen uitvoeren. U wilt zich niet ondertussen druk hoeven te maken over de mogelijkheid dat inbrekers naar binnen kunnen komen om uw kostbare spullen mee te nemen. Daarom is het van belang dat u uw woning, bedrijfspand of bedrijfsterrein laat beveiligen. Meer bescherming is een betere gemoedsrust. In dit blog vertellen we u welke 4 manieren van beveiliging u kunt installeren om uw woning, bedrijf of bedrijfsterrein te beveiligen om inbrekers effectief buiten de deur te houden. Lees snel verder.

Roldeurbeveiliging

Wilt u een garagedeur of industriedeur extra beveiligen? Dat doet u met roldeurbeveiliging. Roldeurbeveiliging zorgt voor een civiele beveiliging bij een gesloten deur, maar deze aanrijbeveiliging beveiligd de deuren die overdag open staan ook. Onmisbaar dus voor uw bedrijf.

Opslagbeveiliging

Opslagbeveiliging zorgt ervoor dat uw opslagplaats of opslagloods met goederen goed beschermd is. Door strategisch daadkrachtige verzinkbare rampalen te laten installeren, voorkomt u dat er een ramkraak wordt gepleegd. Dit is vooral van belang in een gebied met een verhoogd veiligheidsrisico.

Opritbeveiliging

Het beveiligen start bij de oprit. Met behulp van de autonoom werkende opritbeveiliging beveiligt u de objecten op en rondom uw eigen oprit. Maar opritbeveiliging is meer dan alleen een beveiligingssysteem. Het is ook een parkeer systeem. U weert er foutparkeerders mee en zorgt voor gastvrij parkeren.

Terreinbeveiliging

Als u uw terrein wilt beveiligen, is terreinbeveiliging dé oplossing. Door vaste- en handbediende verzinkbare rampalen in te zetten, zorgt u voor een serieuze bescherming van uw bedrijventerrein. Maar ook voor winkelgebieden, evenemententerreinen, schoolpleinen of parkeerterreinen kan terreinbeveiliging handig zijn. U beveiligd er niet alleen uw terrein mee, maar kunt het terrein er ook efficiënt mee indelen of selectief mee afsluiten.

Wilt u meer van onze blogs lezen? Klik dan hier.

Hoe kan ik een huis verkopen zonder kosten?

Huis te verkopen zonder kosten

Wilt u uw huis verkopen, maar geen dure makelaar inschakelen? Dan hebben wij een oplossing voor u! U kunt namelijk uw woning verkopen zonder makelaar. Dit bespaart u niet alleen geld, maar ook tijd. Bent u benieuwd hoe dit kan? Lees dan snel verder, want wij vertellen u er graag meer over.

Voordeel van zelf uw huis verkopen

Een woning verkopen kan naast tijdrovend ook erg stressvol zijn. Er zitten namelijk eventuele risico’s aan. Vaak huren mensen daarom een makelaar in, die u deze problemen uit handen kan nemen. Maar voor een makelaar betaalt u makelaarskosten. En deze zijn niet goedkoop. Door zelf uw huis te verkopen met de hulp van een vastgoedadviseur of bemiddelaar profiteert u van zekerheid, heeft u geen gedoe en betaalt u dus geen hoge makelaarskosten.

Situaties waarin u snel uw woning kunt verkopen

Omdat een makelaar voor het hoogste bod gaat en niet per se streeft naar de snelste verkoop, kunt u er beter voor kiezen om zelf uw woning te verkopen. Hierdoor zit u minder lang in onzekerheid. Vindt u het toch lastig om helemaal alleen uw woning te verkopen? Dan kunt u een vastgoedadviseur of bemiddelaar inschakelen om u hierbij te helpen. Zij kunnen u in de volgende situaties helpen snel uw woning te verkopen:

 • Overwaarde te gelde maken om uw schulden mee af te lossen
 • U gaat samenwonen en heeft een huis over
 • U verhuurt een huis, maar dit geeft u veel te veel stress
 • U ligt in een echtscheiding en kunt de hypotheek niet meer opbrengen
 • Bij inkomstenverlies na het verliezen van uw baan

Verkopen aan investeerders

Wilt u uw huis verkopen zonder kosten, 100% duidelijkheid en zekerheid? Dan kan een bemiddelaar u helpen uw woning te verkopen aan een investeerder. Dit geeft u meer vrijheid en sluit veel risico’s uit.

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor een overzicht.

Voordelen van een laadpaal kopen voor thuis

Waarom een laadpaal kopen voor thuis?

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden. Het biedt namelijk veel voordelen. Heeft u deze voordelen ook al ontdekt? Of overweegt u om een elektrische auto aan te schaffen? Wij raden u dat zeker aan. Als u een elektrische auto heeft, is het ook handig om een laadpaal te kopen voor thuis. U kunt uw elektrische auto dan opladen wanneer u maar wilt. Ook hier zitten veel voordelen aan. Bent u benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Nooit meer wachten bij een laadstation

Tegenwoordig zijn er door het hele land laadpunten gevestigd. U kunt uw elektrische auto dus gemakkelijk onderweg opladen. Maar nu het aantal elektrische auto’s op de weg toeneemt, loopt u het risico dat er geen plek meer is bij het laadstation en dat u in de rij moet wachten. Dit is niet handig, vooral niet wanneer u ergens naar toe wilt. Door een laadpaal te kopen voor thuis heeft u hier nooit meer last van. U kunt uw elektrische auto voordat u de weg op gaat al opladen, zodat u zonder tijd te verliezen op uw bestemming aankomt.

De auto opladen terwijl je slaapt

Het opladen van een elektrische auto duurt altijd meerdere uren. Daarom is het slim om uw auto op te laden terwijl u slaapt. Dat kan met een laadpaal voor thuis. Door deze te kopen, kunt u uw auto veel efficiënter opladen. ’s Nachts heeft u de auto namelijk niet nodig. Als u dan ’s ochtends weer naar uw werk moet, is de auto weer volledig opgeladen.

Goedkoper rijden, is goedkoper opladen

Wij weten dat het kopen en laten installeren van een laadpaal voor thuis een behoorlijke investering is. Toch wegen de voordelen op lange termijn op tegen de initiële kosten. Wanneer u rijdt op diesel of benzine, bent u namelijk veel duurder uit dan wanneer u elektrisch rijdt. Daarbij kunt u de kosten van elektrisch rijden nog verder naar beneden brengen wanneer u uw auto thuis oplaadt. Vooral wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft. Hiermee laadt u uw elektrische auto gratis op met de door u zelf geproduceerde duurzame, groene stroom. Wij raden het u dus zeker aan om een laadpaal te kopen voor thuis.

Wilt u meer van onze blogs lezen? Klik hier.

Hoe weer het leven oppakken na een scheiding?

Manieren om weer verder te gaan met je leven

Heb je samen besloten dat jullie uit elkaar gaan? Dat is een zware beslissing. Als jullie kinderen hebben, is het ook nog belangrijk dat jullie het nieuws aan de kinderen vertellen. Ook dat is niet makkelijk. In de meeste gevallen weten ze al wel dat er ‘iets’ speelt. Jullie moeten dat vermoeden bevestigen. Hoe je dat doet, is van invloed op de manier hoe de kinderen met de scheiding zullen omgaan.

Wanneer de kinderen vertellen over de scheiding?

Wacht niet te lang met de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Als je het pas doet als één van de twee het huis uitgaat, ben je te laat. Kinderen hebben tijd nodig om zich voor te bereiden op hun nieuwe leven. Geef ze daarvoor bij voorkeur zeker twee maanden de tijd. Weet ook dat ze boos kunnen worden. En zeker degene die de ‘boosdoener’ is, kan flink de schuld krijgen. Maak ook nooit de kinderen partij in het conflict. Zeg ook later niets negatiefs over de ander tegen de kinderen. Maak hen duidelijk dat de ouder die uit huis vertrekt altijd vader of moeder zal blijven, ook al woont hij of zij dan niet meer thuis.

Hoe vertel je de kinderen over jullie scheiding?

Vertel de kinderen in alle rust over de scheiding. Doe het bij voorkeur samen op een plek die vertrouwd is voor je kinderen. Meestal weten de kinderen al meer dan je denkt, zeker als ze wat ouder zijn. Vertel dat jullie uit elkaar gaan en wat dat voor hen op de korte termijn gaat betekenen. Maak het ook duidelijk dat zij niet schuldig zijn. Ze zoeken bij zoiets als een scheiding snel de oorzaak bij zichzelf.

Blijf met je kinderen communiceren

Kinderen en scheiden is iets wat moeilijk samen gaat. Kinderen leven bij de dag. Ze vergeten veel van wat je ze vertelt. Blijf dus met je kinderen in gesprek over de scheiding. Het is namelijk een groot onderwerp voor ze. Ook tussendoor kun je het er met ze over hebben. Ook als zij er niet zelf over beginnen. En houd zoveel mogelijk vast aan de vaste routines in huis.

Wil je meer lezen over kinderen? Klik dan hier voor meer blogs.

De voordelen van verf bestellen

Wat zijn de voordelen van verf bestellen?

Herkent u dat ook? U gaat naar de bouwmarkt om verf en verfspullen te halen voor een nieuwe schilderklus, maar wanneer u thuis komt blijken de producten niet goed te zijn. Dus u gaat dan maar weer opnieuw naar de bouwmarkt. Maar wanneer u vervolgens weer thuis bent, komt u er achter dat u toch nog wat belangrijke verfspullen vergeten bent. U zit niet te wachten om nog 20 keer op en neer te rijden naar de bouwmarkt. U wilt gewoon direct met die schilderklus kunnen beginnen. De oplossing? Verf bestellen! U haalt met een paar klikken op de knop al uw verfbenodigdheden in huis. We vertellen u graag meer over de voordelen van online verf bestellen.

De kwaliteit van verf vergelijken

U bent natuurlijk op zoek naar verf van hoogwaardige kwaliteit. Niemand zit te wachten op oneffenheden na het verven. Wanneer u verf bij de bouwmarkt haalt, is het lastiger om de kwaliteit van de verschillende verfsoorten te vergelijken. Online kan dit wel. Vaak staat er op een website uitgebreide informatie over de verf. Op basis van deze informatie kunt u zien of de verf geschikt is voor uw situatie. Vervolgens kunt u op basis van recensies kijken welke verfwinkel de beste verf verkoopt. Hierdoor haalt u altijd kwaliteit in huis wanneer u verf gaat bestellen.

Hoge kwaliteit tegen een lage prijs

Naast dat u kwalitatieve verf wilt, is het ook belangrijk dat u niet te veel voor de verf betaald. Online verf bestellen geeft u de mogelijkheid om eenvoudig te zien waar u het voordeligst uit bent. Daarnaast wordt er online vaker korting gegeven op producten. U zult nooit teveel betalen voor uw verf.

Nooit meer verfspullen vergeten

Wanneer u gaat verven, heeft u veel meer nodig dan alleen verf. Denk aan afdekzeilen, schuurpapieren, kwasten en nog veel meer. Vaak vergeet u altijd wel iets als u naar de bouwmarkt gaat. Door verf online te bestellen, zult u nooit meer iets vergeten. Websites geven namelijk vaak automatisch aan wat u eventueel bij uw geselecteerde producten kunt kopen. Hierdoor wordt u direct herinnert aan het feit dat u nog speciale verfspullen moest kopen.

Vandaag besteld, morgen in huis

Wanneer u verf online besteld, profiteert u bij veel verfwinkels van een snelle levering. Vaak geldt: vandaag besteld, morgen in huis. Ga dus vandaag nog online verf bestellen, zodat u morgen direct kunt beginnen met uw schilderklus!

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor een overzicht.

Dierbare verloren? Wat moet u nu doen?

Stappenplan bij overlijden

Bent u recentelijk een dierbare verloren? Dan voelt dat zeker als een enorm gemis. In deze situatie wilt u er alles aan doen om dit goed te regelen voor een ander. Daarom is een stappenplan handig, zodat u niet te veel zorgen hoeft te maken over hetgeen wat u nog moet regelen. Als allereerst belt u de dienstdoende huisarts, die het overlijden vaststelt en de verklaring invult. Daarna belt u een uitvaartverzorging. Lees meer over het stappenplan van UGNA.

Benodigdheden bij overlijden

Bij het verlies van een geliefde, brengt dat een groot gevoel van leegte en verdriet met zich mee. U had uw geliefde het liefst bij u gehad. U wilt naast het verlies, zo min mogelijk zorgen hebben over alles wat u moet regelen. Daarom leggen wij uit wat u nodig heeft: een legitimatiebewijs, de wilsverklaring of het testament, de uitvaartpolis en het bankrekeningnummer van de overledene, een legitimatiebewijs van de opdrachtgever van de uitvaart, het trouwboekje of partnerschapsboekje, een adressenlijst en kleding voor de overledene.

Uitvaartzorg bij overlijden

Er komt emotioneel en praktisch ontzettend veel op u af, als u een uitvaart moet regelen. Een uitvaart moet altijd in een korte tijd worden geregeld, terwijl het al een moeilijke tijd is.
De uitvaartverzorging kunt u het best laten regelen door een goed bedrijf. Lees meer over de uitvaartverzorging van UGNA. U kunt een afspraak maken met een bedrijf en alle afspraken vastleggen in een draaiboek tijdens het rouwgesprek. Het draaiboek is het houvast tijdens de uitvaart, zodat u zich niet hoeft te focussen op alles wat u moet regelen.

U kunt mooie verhalen delen met uw dierbare. Maar het is ook belangrijk om goed voorbereid te zijn. Heeft u nog vragen? Dan mag u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Stappenplan voor Chinees hardsteen onderhoud

In 3 stappen Chinees hardsteen onderhouden

De naam zegt het eigenlijk al. Chinees hardsteen is, net als Belgisch hardsteen, een hardsteen soort. Hardsteen is sedimentair gesteente, dat ontstaat door afgezet sediment. Het Chinese hardsteen is een duurzaam en sterk materiaal. Het is zuurgevoelig en krasgevoelig. Niettemin is het eenvoudig schoon te maken. Daarom is Chinees hardsteen een populaire vloersoort in woningen. Hoe onderhoudt u nu dit materiaal? In dit blog leest u hoe u Chinees hardsteen het best onderhoudt. Lees snel verder voor ons stappenplan.

Stap 1: Reiniging

Om Chinees hardsteen goed te onderhouden, is het belangrijk dat u begint met het reinigen van dit materiaal. Zorg ervoor dat u geen schoonmaakproducten met zuren gebruikt, aangezien Chinees hardsteen zeer zuurgevoelig is. Schrob het reinigingsmiddel over het Chinese hardsteen en laat het vervolgens even inwerken. Pas wel op dat het niet indroogt! Vervolgens reinigt u het Chinese hardsteen nog een keer en spoelt u het na met schoon water.

Stap 2: Bescherming

De volgende stap in het onderhouden van Chinees hardsteen is de bescherming. Voorkomen is immers beter dan genezen. Om het Chinese hardsteen optimaal te beschermen tegen vuil en vocht, laat u de vloer impregneren. U brengt hiermee een beschermlaag aan in de toplaag van het Chinese hardsteen. Hierbij kunt u zelf kiezen of u een impregneermiddel wilt gebruiken met kleurverdiepend effect of juist zonder kleurverdiepend effect.

Stap 3: Droog en nat onderhoud

Het onderhouden van Chinees hardsteen doet u droog en nat. Onder droog onderhoud valt het vegen of opzuigen van stof, vuil en zand. Met nat onderhoud bedoelen we het oplossen van vuil en dit vervolgens wegspoelen met water. Door dit regelmatig te doen, behoudt u de natuurlijke uitstraling van het Chinese hardsteen. Uw vloer blijft langer mooi. Wilt u ook lang van uw vloer van Chinees hardsteen genieten? Pas ons stappenplan toe voor het beste onderhoud.

Wilt u meer van onze blogs lezen? Klik dan hier.