Alles wat u wilt weten over ISO 9001

Is ISO 9001 advies inwinnen noodzakelijk?

Moet uw bedrijf de ISO 9001 certificering behalen? Is het dan nodig ISO 9001 advies in te winnen? Wij zochten het voor u uit. In deze blog leggen we uitvoerig uit waar de normering precies voor staat. Waar legt deze norm de basis voor? Welke voordelen biedt deze certificering? En is dit certificaat verplicht voor bepaalde bedrijven? Kom dit alles te weten door deze blog te lezen. Dan kunt u naderhand zelf bepalen of het nog nodig is op zoek te gaan naar een specialist die u van ISO 9001 advies kan voorzien.

Verschillende soorten ISO certificering

Alle verschillende ISO certificeringen richten zich op diverse punten binnen een organisatie. De ISO 9001 norm richt zich op de kwaliteit van een bedrijf. Deze kwaliteit moet beschreven en weergegeven staan in een zogenoemd kwaliteitsmanagementsystemen (KMS). Een bedrijf ontvangt de ISO 9001 certificering als deze in staat is te voldoen aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dit betekent dat u moet werken volgens bepaalde richtlijnen. En dat de structuur van uw bedrijfsvoering volgens bepaalde eisen is opgesteld. Er zijn voldoende websites die lijstjes geven met belangrijke punten voor de ISO 9001 certificering. Maar als u ├ęcht klaar wilt zijn voor de benodigde audit, is het opvragen van specifiek ISO 9001 advies heel verstandig.

Wanneer ontvangt een bedrijf het ISO certificaat?

Een ISO 9001 certificering is niet verplicht. Toch eisen veel bedrijven het wel van hun partners, leveranciers of opdrachtgevers. Het geeft namelijk aan dat uw bedrijf procedures en processen opvolgt die zorgen voor een gezonde, goed functionerende en vooral kwalitatieve bedrijfsvoering. Omdat elk bedrijf anders is, is het niet verstandig u blind te richten op de controlelijstjes die u op internet aantreft. Door een specialist in ISO 9001 advies in te schakelen, weet u straks precies wat u eventueel nog moet aanpassen of aanscherpen in uw KMS. En dan voldoet uw KMS straks tijdens de audit volledig aan de eisen en richtlijnen die gevraagd worden voor een ISO 9001 certificering!

Ga op zoek naar het juiste ISO 9001 advies

Wilt u weten of uw organisatie al voldoet aan de richtlijnen en eisen voor een ISO 9001 certificaat? Ga dan op zoek naar een specialist die u kan voorzien van specifiek en persoonlijk ISO 9001 advies. Alle punten die van belang zijn voor het behalen van deze certificering, worden zorgvuldig onder de loep genomen. Ook ontvangt u advies over de inhoud, de toegankelijkheid en de vormgeving van uw KMS. Kortom, ga direct op zoek naar het juiste ISO 9001 advies en behaal die gewenste certificering!

Comments are closed.