Betaalt payroll onder het minimumloon?

Onderbetaalde werknemers in het VK

Korte tijd geleden heeft het Verenigd Koninkrijk (VK) 350 bedrijven op een zwarte lijst geplaatst. Deze bedrijven betaalden hun werknemers te weinig. Het minimumloon ligt in het VK op 7,20 pond per uur. Maar liefst 15.500 werknemers uit onder andere kapperszaken, hotels, verzorgingstehuizen en winkels kregen minder betaald dan dit minimumloon. Er werd nagevraagd waar deze fout door kwam. Een groot warenhuis weet het probleem aan een ‘technische fout bij de payrollsysteem’. Maar kan dat eigenlijk wel, zo’n betalingsfout via payroll?

De achtergrond van de betalingsproblemen

Gelukkig stelde de overheid dat de schuld niet gegeven kon worden aan payrollsystemen. Na grondig onderzoek bleek zelfs dat vele werkgevers allerlei smoesjes hadden gebruikt om hun werknemers te weinig te betalen. Zo werden fooien gebruikt om het loon aan te vullen tot het wettelijk minimumloon. Daarnaast moesten werknemers vaak hun eigen werkkleding betalen. En wat ook meerdere malen ontdekt is, is dat werknemers zelf het Kerstfeest op werk van hun eigen salaris moesten betalen. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Dat begreep de overheid gelukkig ook. Alle bedrijven die op de zwarte lijst zijn beland, moeten in totaal zo’n 1 miljard pond terug betalen aan de betreffende, gedupeerde werknemers. Daarnaast dienen zij een boete te betalen van in totaal 800 miljoen pond. Het is fijn om te weten dat het probleem niet bij payroll lag. Maar is payroll altijd een veilige optie van uitbetalen?

Payroll is veilig

Payroll biedt het beste van twee werelden. Een ondernemer die zijn werknemers betaalt via payroll zit niet vast aan financiële verplichtingen. Dit zorgt voor een stuk minder risico’s. Is een werknemer langdurig ziek? Dan hoeft de werkgever deze niet door te betalen. Geniet de werknemer dan nog wel voordelen van payroll? Jazeker. Een payrollwerknemer wordt altijd op de goede wijze betaald. Niet onder het minimumloon dus. Deze zekerheid is enorm prettig. Daarnaast geniet de werknemer van een fijne vrijheid. Omdat er geen benauwend contract aan ten grondslag hoeft te liggen, kan hij of zij grotendeels zelf bepalen welke opdrachten bij welke opdrachtgever aangenomen worden.

Payrollen samengevat

Payrollen levert u:

    Meer tijd
    Meer inzicht
    Meer vrijheid
    Minder stress
    Minder gedoe

Behoud uw vertrouwen in payroll

U begrijpt, payroll is een prima en veilige betalingsmethode. U hoeft na bovenstaand incident uw vertrouwen niet te verliezen in deze mooie oplossing voor werkgevers en werknemers. Overweegt u zelf te gaan payrollen? Neem dan contact op met een ervaren, vakkundig en professioneel payrollbureau en geniet van de vele voordelen van payroll!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *