Een grafsteen laten beletteren of graveren

Het overlijden van een dierbare

Wanneer uw dierbare is overleden, staat u voor allerlei keuzes. Een keuze hiervan is de grafsteen en diens belettering. De juiste keuze maakt een grafsteen uniek en persoonlijk, maar kunt u een grafsteen beter laten graveren of beletteren? In dit blog gaan wij hier dieper op in en komen beide mogelijkheden aan bod. Lees verder en laat u inspireren tot een gedegen keuze.

Een grafsteen beletteren

Bij het beletteren van een grafsteen zijn er vele mogelijkheden in belettering, zoals tekst in aluminium of RVS. De letters worden op de steen aangebracht door hier gaten in te boren en deze met behulp van pennen vast te zetten. Indien u specifiek op zoek bent naar een moderne grafsteen, biedt belettering van RVS een uitkomst. Dit materiaal wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt voor de belettering van grafstenen. Wanneer u liever de keuze maakt voor een chique uitstraling van grafsteen, kunt u het beste kiezen voor aluminium. Dit materiaal biedt vele mogelijkheden en is daarmee populair. U kunt de aluminium belettering in haar eigen zilveren kleur toepassen, maar ook kiezen voor kleuren zoals goud of brons.
Daarbij zijn aluminium letters zeer duurzaam, doordat deze worden geanodiseerd. Een ander bijkomend voordeel is dat de belettering zeer eenvoudig te onderhouden is. Zo bespaart u zowel tijd als geld!

Een grafsteen graveren

U kunt er ook voor kiezen letters in de grafsteen te plaatsen door deze hierin te graveren. Voorafgaand worden de letters eerst in de steen aangebracht, waarop deze vervolgens met verf worden ingekleurd. De letters zullen eerst onder hoge druk in de steen gestraald worden. Een nadelig feit is dat na loop van tijd de verf uit de letters zal verdwijnen. Dit betekent dat u de letters om de zoveel tijd opnieuw in dient te kleuren. Ook kan het weer ervoor zorgen dat de binnenkant van de letters sneller aanslag vertonen.

Conclusie

Het beletteren van een grafsteen levert beduidend meer voordeel op dan het graveren hiervan. De uitstraling is modern en tevens vergt de belettering weinig onderhoud. Met graveren bent u meer tijd en kosten kwijt aan periodiek onderhoud. Wij raden u dan ook aan om, wanneer u voor een duurzaam grafmonument wenst te kiezen, de keuze te maken voor het beletteren van de grafsteen.

Comments are closed.