Een kijkje in de wereld van kachels

Welke kachel past in uw woning?

Vroeger was er de houtkachel en dat was het. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Zowel op het gebied van vormgeving als energie. Een kachel is momenteel een ideaal object om uw energierekening te verlagen en tegelijkertijd de sfeer in uw woning te verhogen. Wij hebben een kijkje genomen in de wereld van de kachels anno nu. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig? Lees dan snel verder in dit blog. Wellicht komt u er na het lezen achter wat de ideale variant is voor uw woning. Laat u inspireren door de vele varianten en mogelijkheden in kachels!

Verschillende varianten kachels

De kachels van tegenwoordig zijn grofweg onder te verdelen in vier verschillende varianten. We hebben het over:

  • Pellet kachels
  • Pellet CV kachels
  • Vrijstaande kachels
  • Vrijstaande hout CV kachels

Wij leggen u in het kort uit wat elke soort u wat te bieden heeft. Een pelletkachel gebruikt houtpellets als brandstof. We hebben het dan over samengeperst hout. De pellets worden gebruikt voor het verwarmen van ruimtes en water. Hout is een energieneutrale brandstof. Dit houdt in dat de hoeveelheid CO₂ die bij de verbranding vrijkomt even groot is als de opname van CO₂ tijdens de levenscyclus van de boom. Kortom, de pellets die voor pelletkachels gebruikt worden zijn veel groener dan de grijze, fossiele brandstoffen stookolie en aardgas. De CV variant van de pelletkachel is aan te sluiten op uw CV en daardoor nog duurzamer.

Vrijstaande kachels

Vrijstaande kachels zijn in te passen in elk interieur. Omdat ze op hout werken, bieden ze u dat heerlijke knisperende gevoel, inclusief lekkere warmte. Deze houtkachels zijn zowel in ouderwetse als moderne stijl te verkrijgen bij de beter kachel- en haardenspecialist. Omdat deze kachels, net als de pelletkachels, ook aan te sluiten zijn op uw CV, bespaart u met zo’n kachel enorm veel kosten en moeite uw huis lekker op temperatuur te krijgen. En vergeet de mooie sfeer niet die kachels leveren! Of u nou houdt van romantisch, industrieel, landelijk of modern: een kachel past in elk interieur en geeft uw woning die verdiende make-over.

Bent u er al uit?

Heeft u al een keus kunnen maken? Of wenst u nog meer informatie? Zoek in het laatste geval even rond naar ervaren, betaalbare en vakkundige bedrijven in kachels. Zij helpen u graag de juiste keus te maken uit de vele verschillende kachels die op de markt te vinden zijn!

Tagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *