Een landelijke eetkamer creëren? Wij vertellen hoe!

De landelijke eetkamer, populair en stijlvol

De landelijke eetkamer wint snel aan populariteit. Dit komt doordat de lichte kleurstellingen in bijna elk interieur toe te passen zijn. Hoe klein of groot uw budget ook is, ieder kan een landelijke eetkamer realiseren. Bent u benieuwd hoe u dit zelf kunt doen? Of wenst u advies van een ware specialist? In dit blog hopen wij u al enige inspiratie te kunnen geven voor uw landelijke eetkamer. Lees snel verder en ontdek meer!

De basis van de landelijke eetkamer

Landelijke woningen staan erom bekend diverse materialen met elkaar te combineren. Als basis van een landelijke eetkamer wordt veelal hout gebruikt. Des te ruwer het hout is, hoe landelijker het geheel oogt. Zeker met een houten onderstel. Combineer het hout in de eetkamer met stoffen meubels, zodat het geheel een warme uitstraling krijgt. Een landelijke eetkamer valt ook perfect te combineren met andere stijlen. Bij een klassiek interieur staat een landelijke eetkamer werkelijk prachtig. Ook de stoelen rondom de eettafel mogen niet vergeten worden. Zorg voor leren of stoffen stoelen in uw eetkamer. Denk aan stoelen in Chesterfield stijl. Indien u een meer luxueuze uitstraling wenst, kunt u ook kiezen voor suede stoelen. Om uw tafelgerei op te bergen, zijn een buffetkast of winkelkast zeer geschikt. Zorg dat uw kasten ook bij de rest van uw interieur passen. Geef uw landelijke eetkamer vervolgens een twist door eigen accessoires op de kasten te plaatsen.

Meer sfeer? Accessoires!

Accessoires zorgen ervoor dat uw landelijke eetkamer nog meer sfeer heeft, want een gezellige sfeer is toch het belangrijkste? Zet daarom kaarsen op verschillende hoogtes of maak gebruik van sfeervolle kandelaren voor een speels effect in uw eetkamer. U kunt ook een metalen schaal op uw tafel zetten en naar het seizoen aankleden. Denk aan een aankleding met bloemen of kaarsen.

De juiste verlichting

De juiste verlichting kan veel doen voor de uitstraling van uw landelijke eetkamer. Wat dacht u van een grote, sfeervolle lamp boven uw eettafel? Heel typerend voor de landelijke woonstijl. Ook de soort verlichting van de lamp is van groot belang. Zorg dat de kleur van uw belichting past bij de rest van de belichting in uw woning. Maak de keuze voor warme verlichting. Zo oogt uw eetkamer gegarandeerd sfeervol!

Laat u adviseren door een specialist

U heeft zojuist gelezen hoe u uw eetkamer omtovert tot een sfeervolle, landelijke eetkamer. Wilt u meer inspiratie op doen of wenst u vrijblijvend advies? Bezoek dan eens een specialist en laat u adviseren omtrent de ideale producten voor uw nieuwe eetkamer. Wij wensen u veel succes bij het realiseren van uw landelijke eetkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *