Geef uw inboedel een tweede leven

Woningontruiming een stuk makkelijker maken?

Het is nooit een pretje om uw woning of kantoor uit te moeten. Welke reden u ook heeft om het pand te verlaten: het heeft een grote impact op u en uw omgeving. Zeker wanneer het gaat om een grote inboedel. Niet zelden heeft degene die zijn of haar huis of kantoor wordt uitgezet, niet de beschikking over materiaal om meteen een oplossing te bieden voor het opslaan of verplaatsen van meubilair en andere inboedel. In dit blog leest u tips over hoe u door middel van opslag en opkopen van uw huisraad kunt denken over het schenken van een tweede leven aan uw spullen.

Goede doelen

Wat dacht u bijvoorbeeld van goede doelen? Zo kunnen verschillende instellingen gebruik maken van het meubilair of bijvoorbeeld elektronische apparatuur waar u nu geen ruimte meer voor heeft. Zo gaan bijvoorbeeld meubels naar een kringloopwinkel bij u in de buurt. Of wellicht is er een tweedehandskledingzaak waar uw overbodige kleding naar toe kan. Zo hoeft u deze inventaris niet te (laten) vernietigen, maar kunnen er nog andere mensen blij mee gemaakt worden.

Een veiling biedt opties

Heeft u bijvoorbeeld veel antieke producten of excentrieke curiosa tussen uw inboedel zitten? Dan kan gekeken worden naar een coƶperatie met veilinghuizen. Het zou zonde zijn als deze zaken naar de stort zouden worden gebracht. Zo kunnen deze goederen geveild worden en vinden zij daarmee ook direct een tweede leven. De opdrachtgever is vaak degene die hierbij de eventuele opbrengst zal verdienen.

Schakel een opkoper in

Een andere optie waarmee geld gemoeid is, is de opkoper van een inboedel. Deze komt kijken naar uw inboedel en doet onderzoek naar eventueel bruikbare producten en items van waarde. Zo kunnen bijvoorbeeld ook hier antieke meubels opgekocht worden, alsmede mogelijke hot items: producten die door een speciale doelgroep verzameld worden. Vaak wordt er van u gevraagd een foto te nemen van uw inventaris. Zo kan de opkoper op voorhand al beslissen of deze het waard vindt om fysiek naar uw inventaris te komen kijken. Is dat het geval, dan zal hij of zij langskomen en wordt uw gehele inboedel getaxeerd. De opbrengst die hieruit ontstaat zal over het algemeen direct aan u worden uitbetaald.

Kijk naar uw lokale ontruimingsdienst

Er zijn dus verschillende opties om uw inventaris een tweede leven te schenken. Het is vrij lastig om precies op de details in te gaan van alle mogelijkheden. Dat verschilt namelijk per ontruimingsdienst. Waar het ene bedrijf wel rekening houdt met een tweede leven, kan een andere dienst bepalen direct over te gaan op levering aan de stort. Ga daarom altijd goed na met welke ontruimingsdienst u in zee gaat, om een zo goed mogelijke bestemming voor uw huisraad te verwezenlijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *