Grip op een lang en gezond leven met Ayurveda

Zet uw gezondheid op de eerste plaats met Ayurveda

Het is vandaag de dag een grote uitdaging om gezond door het leven te gaan. Er liggen vele gevaren op de loer. Teveel zout, suiker en vet, te weinig beweging, teveel prikkels en te weinig tijd voor onszelf. Ayurveda is een oude Indiase traditie waarbij de gezondheid van geest, ziel en lichaam door middel van kruiden, voeding, lichaamsbeweging en geestelijke harmonie in balans worden gebracht. Ayurveda biedt u de mogelijkheid om balans te vinden in ons drukke bestaan en grip te houden op een gezond en lang leven. Bij de specialisten in Ayurveda hebben ze alle informatie over deze gezonde holistische leefwijze en producten die een natuurlijke leefwijze ondersteunen.

Ayurveda, omdat geen mens hetzelfde is

Het geheim van ayurveda zit in het holistische principe dat geen mens hetzelfde is en dat elk individu een eigen lichamelijke constitutie heeft en een individueel bewustzijn. Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze afkomst, aanleg, gedrag, omgeving en door alles wat we zien, horen, voelen en beleven. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans – de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid voor iedereen afzonderlijk.

De 3 dosha’s: beweging, stofwisseling, structuur

Volgens ayurveda zijn er drie basiskrachten die de gehele kosmos, de natuur en ook de mens doordringen: de drie ‘dosha’s’. Deze regelen alle lichaamsfuncties en bepalen het eigen type persoonlijkheid. De individuele verdeling van de drie dosha’s bepaalt de verschillende kenmerken van onze persoonlijkheid, onze voorkeuren en gewoonten, onze zwakke en sterke punten. Als de drie dosha’s in evenwicht zijn, zijn onze lichaamsfuncties 100{cb1cff14adf2e77f3865ca1c1be3eb0f6893ed8c8ed8bb01eec76db872e568ea} topfit en zitten we goed in ons vel. Zijn de dosha’s niet in evenwicht? Dan kunnen ziekten optreden. Ayurvedische geschriften leggen uit met welke eenvoudige maatregelen we de natuurlijke balans van een dosha weer op zachte wijze kunnen herstellen. Zo worden de natuurlijke lichaamseigen genezende krachten versterkt.

De drie dosha’s op een rijtje

  • Vata: het bewegingsprincipe. Bij een evenwichtige Vata voel je je energiek, blij, enthousiast en creatief; de geest is rustig, helder en levendig.
  • Pitta: het stofwisselingsprincipe. Als deze dosha in balans is, geeft deze tevredenheid, energie, welbespraaktheid, een goede spijsverteringskracht, de juiste lichaamstemperatuur en een heldere geest.
  • Kapha: het structuurprincipe. Een evenwichtige Kapha geeft kracht, uithoudingsvermogen, een goed immuunsysteem, geduld en psychische stabiliteit.

Meer informatie over Ayurveda

Denkt u dat u uw leefwijze ook op gezonde manier moet aanpassen volgens het principe van de drie dosha’s uit de Ayurveda? Kijk dan voor meer informatie over de Ayurveda-leefstijl en de producten die je daarvoor kunt krijgen bij de specialisten in Ayurveda.

Comments are closed.