Sfeervolle buitenverlichting ? Kies voor nostalgische buitenlantaarns

Een nostalgische buitenlantaarn staat prachtig in een klassieke of landelijke tuin. Het geeft uw tuin een exclusieve uitstraling. Bovendien is buitenverlichting, zoals buitenlantaarns en wandlampen, onmisbaar in uw tuin. Met de juiste buitenverlichting maakt u uw tuin nog gezelliger en veiliger.

Voordat u buitenlantaarns en tuinlampen aanschaft, is het belangrijk om de rol van de verlichting te bepalen. U weet dan ook hoeveel lampen en lantaarns u nodig heeft en waar u deze in de tuin wilt plaatsen. Zo kan het zijn dat u meer sfeer of veiligheid in uw tuin wilt.

Meer sfeer in uw tuin

Met een nostalgische buitenlantaarn haalt u het beste uit uw tuin. Hiermee geniet u ook na zonsondergang van uw prachtige plekje. Op een warme zomeravond kunt u langer op uw terras zitten en tijdens een herfst- of winteravond kunt u vanuit uw kamer genieten van uw prachtige tuin.

Buitenverlichting voor meer veiligheid

Als u wilt voorkomen dat u ’s nachts ongewenst bezoek krijgt dan zijn buitenlantaarns en spotlights met bewegingsmelders een zeer goede keuze. Met buitenlantaarns en spotlights kunt u uw looppad of achtertuin verlichten. Dit zal inbrekers ervan weerhouden om bij uw woning in de buurt te komen.

Een buitenlantaarn is functioneel

Nostalgische buitenlantaarns zorgen voor meer sfeer en zijn ook nog eens functioneel. Ze geven meer licht in uw tuin, zodat u ook beter ziet waar u loopt.

Voor de oriëntatie

Buitenlantaarns kunt u ook gebruiken voor de oriëntatie. U kunt de lantaarns langs u tuinpad plaatsen. De weg naar het schuurtje of de achterdeur heeft u dan sneller gevonden. Of plaats een lantaarnpaal naast uw woning met sensor. Deze lamp springt dan gelijk aan zodra er iemand in de buurt komt.

Nostalgische buitenlantaarn aanschaffen?

Wilt u een nostalgische buitenlantaarn aanschaffen? Dan heeft u vaak de keuze uit diverse soorten lantaarns. Zo kunt u onder meer kiezen voor een:

  • Losse lantaarn
  • Eén lichts lantaarn
  • Drielichts lantaarn
  • Vijflichts lantaarn
  • Straatlantaarn

Klassieke tuinlampen, zoals nostalgische buitenlantaarns, zijn vaak gemaakt van kunststof. Het omhulsel is gemaakt van glas of doorzichtig kunststof.

Het type verlichting kiezen

Voordat u een keuze maken, dient u een type verlichting te kiezen. Uw kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lantaarn met een halogeenlamp of een energiezuinige led-lichtbron. Dit vraagt niet veel stroom en is ook nog eens milieuvriendelijk. Voor de tuin is verlichting van 12 volt voldoende. Dit is genoeg om uw tuin sfeervol te maken.

Comments are closed.