Solar zonnepanelen kiezen

Solar zonnepanelen

Ik heb solar zonnepanelen aangeschaft voor de voormalige boerenstallen die op mijn erf staan. Twee jaar geleden zag ik een oude boerderij in de Twenterand. Ik was op slag verliefd en besloot het te kopen. Ik wist destijds niet dat ik ook nog twee vervallen stallen zou kopen. Dit werd pas duidelijk bij de overdracht. Geen probleem dacht ik. Totdat ik de staat zag. Ze waren bijna vervallen waren toe aan een renovatie of de sloop. Beide opties stonden me niet aan. Ik wilde niet duizenden euro´s gaan steken in gebouwen die ik nooit zou gebruiken. Ik bedacht me echter iets anders. Ik zou het frame van de gebouwen renoveren en er een nieuw dak op plaatsen, op dit dak zou ik solar zonnepanelen van Twente Zon laten plaatsen. Geen slecht plan.

Solar zonnepanelen kiezen

De renovatie duurde echter wat langer. Ik wilde veel zelf doen en het werd een tijdrovend klusje. Toen het na anderhalf jaar klaar was voor de solar zonnepanelen besloot ik professionele hulp in te schakelen. Ik maakte mijn keuze op basis van een aantal adviesgesprekken, die ik voerde met verschillende aannemers. Het beste gevoel kreeg ik bij Twente Zon. Ze konden me veel vertellen over de streekeigen kenmerken van de erven en maakten een scherpe offerte – dit speelde ook een belangrijke rol.

Genieten

Ik gaf ze toestemming en binnen één lange dag lagen beide daken gericht op het zuiden vol met solar zonnepanelen. Ze plaatsten de meter in het woonhuis, daardoor kan ik altijd op mijn gemak kijken naar een teruglopende meter. Ik hoop via deze manier binnen een aantal jaar de gemaakte kosten terug te verdienen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. De rust in mijn huis is wedergekeerd, het is tijd om te genieten van de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *