Telefooncentrales zonder grenzen

Wist u dat sommige Nederlandse telefooncentrales zijn gevestigd in andere continenten? Zo is er een kans dat u ongemerkt doorgeschakeld wordt naar een telefoniste in Turkije, Zuid-Afrika of Suriname. Dit is een gevolg van de massale migratie van telefonische diensten in Engelstalige gebieden. Menig Engelse en Amerikaanse multinational heeft haar telecommunicatie ondergebracht in Azië en voornamelijk in India. De loonkosten zijn immers lager in deze landen en dat kan de grote bedrijven veel geld schelen. Of het sluwe zakeninstincten zijn of onethische uitbuiting van economische ongelijkheid blijft te bezien, maar nu hebben Nederlandstalige bedrijven zich dus ook aan deze tactiek gewaagd.

Altijd bereikbaar

Het moet er echter bij gezegd worden dat dit in de praktijk maar weinig voorkomt in Nederland. Het is slechts een zeer beperkte schaal waarop deze verhuizing heeft plaatsgevonden. Menige telecommunicatie wordt nog steeds binnen de grenzen van ons land uitgevoerd. Dat wil echter niet zeggen dat bedrijven altijd hun eigen telefoontjes in behandeling nemen. Dat klinkt misschien wat gek, maar het is eigenlijk best logisch. Veel klanten verwachten immers dat bedrijven altijd bereikbaar zijn en klaar staan om hun klachten, verzoeken en vragen aan te horen. Dus opteren bedrijven graag voor de teleservices van professionele centrales zoals M-Contact.

De voordelen van de telefoniste

Op die manier zijn bedrijven niet alleen veel vaker bereikbaar, maar wordt het telefoonverkeer ook nog eens geregeld door ervaren en professionele telefonisten die opnemen met de naam van het bedrijf en precies handelen zoals het bedrijf wenst. Daarnaast bespaart het tijd, geld en energie dat het bedrijf vervolgens in haar eigen kernactiviteiten kan steken. Maar een telefooncentrale doet veel meer dan alleen telefoontjes opnemen. Zo kunnen medewerkers van een centrale ook namens een bedrijf naar klanten bellen die een offerteaanvraag hebben gedaan. Of juist een telefonische enquête uitvoeren. Deze en nog veel meer taken worden aangeboden door veel verschillende centrales. Kijk voor meer informatie eens op http://www.m-contact.nl/.

Comments are closed.