3 tips om uw woning een klassieke make-over te geven

Stijlvol klassiek

Vindt u de klassieke woonstijl ook zo mooi, en heeft u uw hele inrichting erop geïnspireerd? Dan hebben we goed nieuws voor u. Ook buiten kunt u deze prachtige woonstijl namelijk toepassen. Wanneer het dus weer zonniger wordt buiten, kunt u dan ook echt genieten van uw mooie klassieke tuin.

Tips klassieke woonstijl

1. Denk na over de beplanting

Een klassieke tuin begint natuurlijk met de beplanting. Er zijn verschillende soorten klassieke tuinontwerpen, maar de meest bekende is toch wel de Engelse tuin. Bij dit soort tuinen hoort natuurlijk het perfecte gazon. Dit is overal even groen, en het is net alsof het helemaal met de hand geknipt is. Het gazon kan mooi gecombineerd worden met stijlvolle rozenstruiken en strak geknipte bol buxussen. Elegant en opvallend in het eenvoud. Let wel op dat het bijhouden van dit soort beplanting wat meer werk is dan wanneer u uw tuin ‘wild’ laat groeien.

2. Klassieke decoraties

Naast beplanting kunt u uw tuin nog op andere manieren decoreren. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Klassieke tuinmeubelen
  • Grote stenen beelden
  • Een ouderwetse zonnewijzer
  • Een waterelement zoals een fontein
  • Klinkers in een patroon

3. Let op de details

Ten slotte willen we u nog als tip meegeven om goed te letten op de details wanneer u een klassieke tuin gaat creëren. Kleine details vallen niet meteen op, maar geven uw tuin wel die ‘finishing touch’. Zo kunt u denken aan het creëren van symmetrie, maar ook heel praktische decoratieve onderdelen. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om uw woning of schuur te voorzien van ouderwetse buiten deurknoppen en opbouw deurbellen? Zo zorgt u voor een tuin die helemaal af is!

Bij Inspiratiewaaier plaatsen we regelmatig leuke, handige en inspirerende artikelen over wonen. Breng regelmatig een bezoek aan onze site, en blijf op de hoogte!

Comments are closed.