Tuin verbouwen

Uw tuin verbouwen: wat kost het en wat komt er bij kijken? Laat voordelig uw tuin verbouwen door een kundige hovenier

Kosten voor tuin verbouwen

Een professioneel hoveniersbedrijf kan op vakkundige wijze uw tuin verbouwen. De gemiddelde kosten hiervoor zijn afhankelijk van de taken die u zelf nog uit wilt voeren, of de mate waarin u de klus wilt uitbesteden. U kunt 1 van de volgende rekenmethoden aanhouden voor het berekenen van de kosten voor een nieuwe tuin:
• € 50 tot € 100 per m2
• € 35 tot € 45 per arbeidsuur voor een hovenier
• € 250 tot € 500 voor 1 tuinontwerp

Opknapbeurt of tuin verbouwen?

Een tuin is gemiddeld elke 10 jaar toe aan vernieuwing. Dat heeft niet altijd te maken met slecht onderhoud. Op termijn moeten beplanting en andere tuinonderdelen gewoon worden vernieuwd, of past de indeling van uw tuin niet meer bij uw wensen. Soms volstaat een fikse opknapbeurt, maar soms kan de complete tuin verbouwen een betere optie zijn.

Waarom een hovenier?

U kunt er dan voor kiezen om zelf de schop ter hand te nemen, maar in veel gevallen is dat niet de prettigste en ook niet de voordeligste optie. Waarom kan een hovenier het beste uw tuin verbouwen? Omdat hij veel kennis van zaken heeft, u van professioneel advies kan voorzien bij uw plannen, en eenvoudig de vertaalslag maakt van tuinontwerp naar tuinaanleg. Van een goed aangelegde tuin profiteert u veel langer – kostbare renovatiewerkzaamheden kunt u immers jaren langer uitstellen.

Voor het zware werk

Ook voor het zware werk is een hovenier inschakelen een goed idee. Een hoveniersbedrijf heeft groot materieel in huis en weet uit ervaring hoe hij grote klussen, zoals het aanbrengen van een nieuwe grondlaag, het beste kan aanpakken. Zo laat u efficient uw tuin verbouwen en bespaart u uzelf tijd en moeite.

Tagged: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *