Wat u moet weten over schadeauto’s

4 interessante schadeauto tips

Het imago van demontage- en sloopbedrijven is een beetje troebel, omdat er nog altijd mensen zijn die graag met auto’s sjoemelen en schadeauto’s als een nieuwe auto verkopen. Dat geeft een onterecht vertekend beeld van sloopbedrijven. Want de meeste bedrijven deugen gewoon wel! Daarom geven wij u in dit blog 4 schadeauto tips, zodat u niet in de val van sjoemelende autoverkopers loopt.

Schadeauto

Tip 1. Wat is een schadeauto?

Een schadeauto is een auto die in het verleden een grote of kleine schade heeft gehad. Een klein krasje of kapotte bumper maakt een auto niet meteen tot een schadeauto. Pas als een auto total loss is gereden en niet meer veilig de weg op kan rijden, hebben we het over een schadeauto.

Tip 2. Is het verstandig om een schadeauto te kopen?

Beter van niet. U kunt natuurlijk een schadeauto kopen voor een laag bedrag, maar dan mankeert er van alles aan. Ook zaken die u waarschijnlijk niet kunt zien Als u een tweedehands auto koopt, die als schadeauto te bezoek stond, dan wordt u opgelicht. En dat wilt u uiteraard graag voorkomen. Schakel dus al uw alarmbellen in als u een occasion ziet voor een prijs die te mooi is om waar te zijn!

Tip 3. Waarom is er handel in schadeauto’s?

Er zijn demontagebedrijven die handelen in schadeauto’s. Zij weten welke schade de auto heeft. Ze kopen of verkopen deze auto’s voor de herbruikbare onderdelen. Deze onderdelen zijn perfect geschikt voor gebruik in andere auto’s. Dit type gedemonteerde auto’s kunnen goedkoop gekocht worden en daarmee kunnen dure onderdelen verzameld worden en doorverkocht worden voor aantrekkelijke prijzen.

Tip 4. Wat is de waarde van een schadeauto?

De meeste demontage bedrijven hebben zich gericht op de verkoop van auto-onderdelen. Als ze een auto slopen, zijn er veel onderdelen die los verkocht kunnen worden, zoals koplampen, spiegels, motorkappen en noem maar op. Bij een jongere auto of een populair model liggen de prijzen uiteraard wat hoger. Kort gezegd: de waarde van een schadeauto is niet vooraf te berekenen, die is afhankelijk van het merk, bouwjaar en hoe gewild hij is in de automarkt.

Meer informatie over auto’s vindt u in ons blogoverzicht over auto’s.

Comments are closed.