Yoga-beoefenaar? Maak dan gebruik van de beste yogamatten!

Actieve yoga-beoefenaar? Gebruik een gedegen yogamat!

Doet u regelmatig aan yoga-oefeningen? Dan maakt u daarbij ongetwijfeld gebruik van de nodige accessoires. Hierbij valt in eerste instantie te denken aan een yogamat. Uiteraard zijn deze er in vele soorten en maten. Helaas onderschatten veel mensen het belang van een yogamat van goede kwaliteit. Daarom voert men vaak oefeningen uit op een yogamat van bijvoorbeeld kunststof. Deze blijft al gauw aan het lichaam plakken en, erger nog, hij verspreidt na verloop van tijd een onaangename geur. Uiteraard komt dat uw yoga-oefeningen niet ten goede. Daarentegen vormen yogamatten van topkwaliteit een garantie voor optimale ondersteuning voor uw oefeningen. Yogamatten van Merino-wol en de Ayurvastram-yogamat zijn hier vooraanstaande voorbeelden van. Hieronder leest u er meer over.

Merino-wollen yogamatten

Yogamatten van Merino-wol zijn erg comfortabel. Daar zorgt de zuivere Merino-wol wel voor waarmee deze matten zijn gevuld. De natuurlijke latex aan de onderkant, waardoor een antisliplaag wordt gecreëerd, draagt ook bij aan een hoge gebruiksvriendelijkheid van deze mat. Wegglijden is er immers niet bij. Hoger comfort leidt uiteraard tot een aangenamer gevoel tijdens de oefeningen. Bij yoga-oefeningen is juist dat een cruciaal element. Extra voordeel van deze Merino-wollen yogamatten is dat ze multifunctioneel zijn. Ook voor andere meditatie- en/of ontspanningsoefeningen kunt u deze matten uitstekend gebruiken.

Ayurvastram-yogamat

Het paradepaardje onder de yogamatten is de Ayurvastram-yogamat. Deze is volledig uit biokatoen geproduceerd. Dit katoen is vervolgens bewerkt met niet minder dan twintig verschillende medicinale plantenextracten. Geelwortel en tulsi zijn hiervan waarschijnlijk de bekendste extracten. Verder is deze mat geweven met een bescheiden ribbelstructuur. Hierdoor ervaart u meer grip tijdens de oefeningen. Tenslotte is de onderzijde van de Ayurvastram-yogamat uitgerust met natuurrubber. De kans dat deze mat gaat glijden tijdens de yoga-oefeningen is daardoor nihil.

Aanvullende yoga-accessoires voor optimale ontspanning

Hierboven heeft u kunnen lezen met welke aspecten de Ayurvastram-yogamat en de Merino-wollen yogamat zich onderscheiden. Een goede yogamat is absoluut een goede basis om uw oefeningen mee uit te voeren. Vult u dit nog aan met bijvoorbeeld dekens, yogablokken, riemen, yogatassen en/of oogkussens? Het is aan te raden bij het uitvoeren van yoga-oefeningen van deze aanvullende accessoires gebruik te maken. Hiermee bereikt u een nóg hoger ontspanningsniveau; precies de hoofddoelstelling van yoga. Aarzel dus niet langer en haal het optimale uit uw yoga-oefeningen!

Comments are closed.